Sanayi üretimi yıllık arındırılmış yüzde 2 azaldı

Sanayi üretimi yıllık arındırılmış yüzde 2 azaldı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mart  ayında yıllık %2,0 azaldı.     

A+A-

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mart  ayında yıllık %2,0 azaldı. Foreks anketinde mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi  üretimi yıllık beklentisi %2,8 seviyesindeydi.

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2020 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir  önceki yılın aynı ayına göre %5,6, imalat sanayi sektörü endeksi %1,9  ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü  endeksi %0,9 azaldı.

Sanayi üretimi aylık %7,1 azaldı. Sanayinin alt sektörleri  incelendiğinde, 2020 yılı Mart ayında madencilik ve taşocakçılığı  sektörü endeksi bir önceki aya göre %2,2, imalat sanayi sektörü  endeksi %7,5 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve  dağıtımı sektörü endeksi %5,7 azaldı. 

Arındırılmamış Veriler..
Sanayi üretimi arındırılmamış verilerle yıllık %1,3 düşüş gösterdi. Foreks anketinde beklenti %2,0 artış olacağı yönündeydi. Aylık bazda üretim yüzde 1,8 arttı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.