Sanayi üretimi yüzde 3.6 arttı

Sanayi üretimi yüzde 3.6 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi Temmuz'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3.6 arttı

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sanayi üretimi verilerinin Temmuz ayında takvim, mevsim/takvim etkisinden arındırılmış ve arındırılmamış değişimleri şöyle gerçekleşti:

Büyümenin öncü göstergesi sanayi üretimi Temmuz'da arttı. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1.8 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz 2014 Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2014 yılı Temmuz ayında mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1.8 artışla 122.1 oldu. Temmuz'da bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi yüzde 2 azalışla 108.5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.9 artışla 123.2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi de yüzde 3.2 artışla 121.7 oldu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.