Sanayi üretimi yüzde 4 geriledi

Sanayi üretimi yüzde 4 geriledi

Nisan ayında arındırılmış sanayi üretimi aylık yüzde 1,0, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4, arındırılmamış veride aylık yüzde 1,7, yıllık yüzde 1,4 oldu azaldı.

A+A-

Nisan ayında arındırılmış sanayi üretimi aylık yüzde 1,0, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4, arındırılmamış veride aylık yüzde 1,7, yıllık yüzde 1,4 oldu azaldı. Foreks'in anketinde arındırılmış sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde -2,0 yönünde oluşurken, arındırılmamış sanayi üretimi medyan tahmini yüzde -1,0 olmuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Nisan ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,3 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4,2 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,7 arttı.

Sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1 azaldı

Sanayinin alt sektörleri (2015=100 referans yıllı) incelendiğinde, 2019 yılı Nisan ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 7,8 ve imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,9 azalırken elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,9 arttı.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.