Sanayici artık TRT'ye 350 milyon TL vermeyecek

Sanayici artık TRT'ye 350 milyon TL vermeyecek

Sanayici ot parasından da TRT payı, belediye izin parası, emlak vergisinden de kurtuluyor.

A+A-

Sanayici ot parasından da TRT payı, belediye izin parası, emlak vergisinden de kurtuluyor. Üretim Reform Taslağı yasalaşırsa, sanayici her yıl 470 milyonluk emlak vergisini, 350 milyonluk TRT payını, 233 milyonluk haftasonu çalışma izin parası ile 14 milyonluk ot bedelini ödemeyecek. 

Bilim, Sanayi ve Tekonloji Bakanı Faruk Özlü, bir yıldır üzerinde çalıştıkları Üretim Reform Taslağında bir iki bakan imzasının eksik kaldığını ancak bunlarınSanayici artık TRTye 350 milyon TL vermeyecek
da tamamlanmasıyla yarın TBMM Sanayi Komisyonunda görüşmeyi planladıklarını açıkladı.

Sanayicinin yüklerini azaltan pakete ilişkin Bakan Özlü’nün anlattıklarından dikkat çeken maddeler şöyle: 
-Sanayicinin yıllık ödediği 350 milyon TRT payı, organize sanayi bölgelerinde (OSB) ödenen 360 milyon emlak vergisi, 233 milyon belediyelerden haftasonu çalışma izni, 14 milyon liralık ot parası sıfırlanıyor. OSB dışındaki sanayi tesislerinden alınan yapı denetim hizmet bedelinde ise yüzde 75 indirim yapılarak 128 milyon liranın sanayicinin cebinde kalması sağlanacak. Yine OSB’lerdeki satışlarda damga vergisi ve harç da kaldırılacak. 

25 BİN ÇALIŞANIN İŞ YERİ DEĞİŞECEK

Şehir içinde kalan sanayi siteleri, uzlaşma yoluyla, şehir dışına taşınacak. Uzlaşma sağlayanlara taşınma desteği verilecek. Bu çerçevede 2017 yılında Isparta, Malatya, Düzce, Rize, Konya, Uşak, Elazığ ve Samsun’da kent içinde kalan sanayi siteleri taşınacak. 25 bin kişinin çalıştığı, 6 bin 422 iş yerinin taşınması yaklaşık 3 milyar liraya malolacak. Bakanlık olarak, taşınmayı kabul eden iş yeri sahiplerine 15 yıl vadeli, ilk 3 yılı ödemesiz., yüzde 1 ila yüzde 3 faizli kredi desteği verilecek. (Hürriyet)

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.