Sandıkların tamamına yakını açıldı, fark 746 bin

Sandıkların tamamına yakını açıldı, fark 746 bin

Yüksek Seçim Kurulu'nun yayın yasaklarının kaldırıldığının açıklanması ile İstanbul'da tekrarlanan belediye başkanlığı seçimi ile ilgili ilk veriler açıklanmaya başlandı.

A+A-

AKP ve MHP'nin itirazı sozrası Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul için verdiği karar bağlı olarak bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilendi. 

Yüksek Seçim Kurulu'nun yayın yasaklarının kaldırıldığının açıklanması ile İstanbul'da tekrarlanan belediye başkanlığı seçimi ile ilgili ilk veriler açıklanmaya başlandı.

Anka Ajansı'nın verilerine göre sandıkların yüzde 80'i  açıklandı ve aradaki fark 667 bine yakın. İmamoğlu'nun oyu yüzde 55, Yıldırım'ın oyu yüzde 45 seviyesinde

Anadolu Ajansı verilerine göre sandıkların yüzde 97.26'sı sayıldığını belirtti,  AA verilerine göre iki aday arasındaki fark 746 bin seviyesinde.

Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 53,86'sını alırken Binali Yıldırım oyların yüzde 45,23'ünü aldı.

İlk açıklama Yıldırım'dan 

Adaylar arasında seçim sonuçları ile ilgili ilk açıklamayı AKP adayı Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım, "Rakibim Ekrem İmamoğlu önde gidiyor, kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum" açıklamasında bulundu.

AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda konuşan Yıldırım, "Bildiğiniz gibi YSK seç,imlerin sonuçlarıyla ilgili yasağı kaldırmış bulunuyor. Şu an itibariyle seçimleri rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Kampanya sürecindeki çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Yıldırım, "Kampanya boyunca yoğun bir çalışma içine giren yakın çalışma arkadaşlarıma teşkilat mensuplarına ve bizi dinleyen projelerimizi anlatma fırsatı evren İstanbulumuzun güzler insanlarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda büyük fedakarlık gösteren aileme de teşekkür ediyorum. Sabah oy kullanırken söylediğim gibi seçim demek demokrasi demektir. Bu seçimlerle Türkiye'de demokrasinin  kusursuz işlediği ortaya konmuştur. Elde edilen sonuçlar daha sonra kesin olarak ortaya çıkacaktır. Bu sonuçların İstanbul'a hayırlar getirmesini diliyorum. İmamoğlu arkadaşımıza güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Yapacağı çalışmalarda kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz" diye konuşacağız.

Ayrıntılar geliyor..

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.