Sasa ciro hedefini açıkladı

Sasa ciro hedefini açıkladı

Sasa'nın yeni sahibi Erdemoğlu, yeni yatırımlar sonunda ciroyu 1 milyar dolara çıkaracaklarını söyledi

A+A-

Geçen yıl önce Sabancı Holding’den 104 milyon dolara yüzde 51’ini aldığı Sasa’da hisse payını, çağrı sürecinde halka açık hisselere de 68 milyon dolar ödeyerek yüzde 84.8’e çıkaran Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, polyester elyaf pazarında Çin dışı dünya liderliğini hedeflediklerini söyledi.

Sektörde 1.2 milyar dolarlık bir ithalat yükü olduğunu vurgulayan Erdemoğlu, 3 parçada yapacakları toplam 210 milyon dolarlık yatırımla bu yükü azaltmak istediklerini söyledi. Erdemoğlu, yatırımla yaklaşık 250 milyon dolarlık polyester elyaf ithalatının önüne geçebileceklerini, ihracatla birlikte cari açığa 350 milyon dolar civarında bir fayda sağlanacağını kaydetti.

CİRO 1 MİLYAR DOLARA ÇIKACAK

Erdemoğlu, “Halıda da işe 5 makine ile başladık, en büyük parça halı üreticisi haline geldik. Halıda uyguladığımız yolu Sasa’da da takip etmek istiyoruz. Her işi yapmaya çalışmayacağız, odaklanarak üretim yapacağız. 2 yıl sonra Çin’e bile elyaf satacak noktaya geliriz” diye konuştu.

Şu an 400 milyon dolar olan Sasa cirosunu 2019’da yatırımlar tamamlandığında 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Erdemoğlu, artık grup içerisinde Sasa’ya odaklandıklarını, amiral gemilerinin Sasa olduğunu vurguladı. Erdemoğlu şöyle devam etti: “Sasa olarak ana suyun gözünü yapacağız, tek işe odaklanacağız. Sonra o suyu tarlaya taşıyan başkaları olacak, uzmanlaşma ve ölçek ekonomisine inanıyoruz.”

'ÜRÜN NEYSE KİLOMETREYİ ORADAN YAPACAKSIN'

İbrahim Erdemoğlu, artık az üretip çok kazanma döneminin sona erdiğine inandığını, çok üretip az kazanma dönemi olduğunu belirterek, “Artık kâr marjı az, yüksek kâr marjları yok. Biz de emtia nedeniyle bunu görüyoruz. Herkes bunu kabul edecek, ürün neredeyse kilometreyi oradan yapacaksın, sürümden kazanacaksın” şeklinde konuştu.

'YATIRIMLAR BİZİ DÜNYA ALTINCISI YAPACAK'

Erdemoğlu, toplamı 210 milyon doları bulacak 3 yatırımla ilgili şu bilgileri verdi: “Yatırım, Sasa’yı ve dolayısıyla ülkemizi, Çin dışı coğrafyanın sektör lideri konumuna taşıyacak. Dünyadaki polyester elyaf üreticilerinin sıralandığında, ilk 5’i Çin firmaları oluşturuyor. Bu yatırımlar, Sasa’yı dünya 6’ncılığına taşıyacak. Coğrafi konumumuz itibarıyla çok büyük bir potansiyel mevcut. İhracat da yapacağız. Özellikle Avrupa ülkelerinde ihracatımız artış trendinde.”

'SABANCI İLE 2-3 KERE GÖRÜŞTÜK, HEMEN EL SIKIŞTIK'

Erdemoğlu, geçen yıl Sabancı Holding ile yürüttükleri pazarlık sürecini, “Biz zaten polyester elyaf yatırımı yapmak istiyorduk. Sasa’yı duyunca temasa geçtik. 2-3 kere görüştük, hızlıca el sıkıştık” şeklinde anlattı. (Habertürk / Meltem Ersoy)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.