Satış ağırlıklı açılış ihtimali güçlü

Satış ağırlıklı açılış ihtimali güçlü

ABD ve Asya piyasalarındaki büyüme endeksli kayıplar, İstanbul Borsası'nda da dün yaşanan yükselişin ardından bugün kar satışlarının yaşanabileceğini gösteriyor

A+A-

ABD ve Asya piyasalarındaki büyüme endeksli kayıplar, İstanbul Borsası'nda da dün yaşanan yükselişin ardından bugün kar satışlarının yaşanabileceğini gösteriyor. ABD borsa endeksleri küresel büyüme endişelerinde artış etkisi ile dün %2’lik değer kaybı ile iki gün önceki kazançlarını geri verdi. Asya piyasalarında da bugün yüzde 1.5 civarında kayıplar var.

Yurt içi piyasalarda, dün Fed toplantı tutanaklarının ardından gerileyen dolar kuru ve faizlerden destek bulan BIST 100 endeksi günü yüzde 3,10 yükselişle tamamlamıştı. Dün akşam ABD'de Fed üyelerinin faizlerin beklentilerden önce artırılabileceğine ilişkin söylemleri ile uluslararası piyasada negatif havanın etkili olduğunu ifade eden analistler, bugün açıklanacak sanayi üretimi verisinin takip edileceğini, yurt dışında ise veri gündeminin zayıf olduğunu kaydediyor. 

Bugün TÜİK tarafından açıklanacak Ağustos ayı sanayi üretiminde %9.6’lık artış bekleniyor. Sanayi üretimi Temmuz 
ayında bayram etkisi ile %4.7 gerilemişti. 

Asya haftanın son gününde Fed tutanaklarından devraldığı iyimser havayı geri vermiş durumda. Asya Pasifik Endeksi -1,50% düşüşle devam ediyor.

Yurtdışında ise Günün önemli verileri arasında; ABD Bütçe Beyanı (Eylül), İngiltere Ticaret Dengesi (Ağustos) bulunuyor

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.