Savaş gemileri boğazda yan yana

Savaş gemileri boğazda yan yana

Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı'ndan "ateşe hazır" geçmesi ile ortaya çıkar gerginlikten sonra bugün Türk ve Rus savaş gemileri aynı anda bogazdaydı

A+A-

Bir Rus askeri gemisinin, cuma günü İstanbul Boğazı'ndan geçiş yaptığı sırada bir askerin omzunda füze taşırken görüntülenmesi tartışmaları sürerken bu sabah Rusya'ya ait bir askeri gemi daha Boğaz'dan Karadeniz'e geçti. Aydnı dakikalarda Türk savaş gemisi Göksu da Boğaz'daydı.

 İstanbul Boğazı'ndan bu sabah bir Rus savaş gemisi daha geçiş yaptı. LST Korolev adlı gemi, saat 08.30 sıralarında Karadeniz'e doğru ilerlerken görüntülendi. Aynı dakikalarda ise Türk savaş gemisi Göksu, Boğaz'da kameralara yansıdı. Göksu ise Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.

Rus savaş gemisi Caesar Kunikov'un, cuma günü İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında, gemideki bir askerin omzunda füze taşırken göründüğü fotoğraf dün ortaya çıkmış ve tartışmalara neden olmuştu.

Nato gemeliri de hareket etti

Öte yandan İstanbul Sarayburnu sahiline demirleyen NATO'ya ait 3 savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan ayrıldı.

Fatih Sarayburnu sahilinde bulunan İspanya, Kanada ve Portekiz donanmasına ait üç savaş gemisi, sabah saatlerinde İstanbul’dan ayrılarak Akdeniz'e doğru hareket etti. Savaş gemilerine römorkörler da eşlik etti. Gemilerin Marmara Denizi’nden güneye doğru hareket ettiği görüldü.

3 gün önce İstanbul'a geldiği bildirilen savaş gemilerinin güvertesinde, silahlı askerlerin nöbet tuttuğu görülmüştü.

NATO ülkelerinin son dönemde Akdeniz'deki savaş gemisi sayısını artırması dikkat çekiyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.