Savcı Bharara'dan Star'a rüşvet yanıtı

Savcı Bharara'dan Star'a rüşvet yanıtı

Star gazetesi, Bharara'nın Gülen cemaatinden 2,5 milyon dolar rüşvet aldığını iddia etmişti

A+A-

17 - 25 Aralık operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf'ı tutuklatan ABD'li savcı Preet Bharara, kendisini Gülen cemaatinden rüşvet almakla suçlayan Star gazetesine "Görev yaptığım sürece hakkımda birçok saçma şey yazıldı fakat içlerinden en aptalcası buydu" dedi.

AK Parti'ye yakın yayın politikası ile bilinen Star gazetesi, 26 Mart'ta çıkan nüshasında manşetten 'Himmeti aldı, FETÖ şerifi oldu!' başlığıyla verdiği haberinde "ABD'li savcı, FETÖ'nün yıllık 2.5 milyon dolar ödediği hukuk bürosunun avukatlarından senatör Schumer'in bir numaralı adamı" ifadelerini kullanmıştı.

Bharara, Sarraf'ın tutuklamasından 4 gün sonraki sürece kadar Twitter'daki takipçi sayısının 270 bini aştığını belirtirken "Bunun sebebi kısmen birçok yer de de bahsettiğimiz o ülkede yolsuzluğa karşı gereken önlemin alınmadığına dair kanaat idi" dedi.

Türkiye'deki bazı gazetelerin manşetlerine konu olmuşum

T24'de yer alan habere göre, New York Güney Bölgesi Başsavcısı Bharara'nın, New York Basın Birliği (NYPA) tarafından düzenlenen konferanstaki konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

"Türkiye'deki bazı gazetelerin manşetlerine konu olmuşum. Güya, bu davayı açmamın sebebi, benim, yani Hindistan'ın Pencap eyaletinden çıkmış, New Jersey'de büyümüş ve Manhattan'da ABD Başsavcısı olmuş Preet Bharara'nın Türkiye hükümetini devirmeye azmetmiş kişiler tarafından 2.5 milyon dolara satın alınmış olmam. Görev yaptığım sürece hakkımda birçok saçma şey yazıldı fakat burada, hepinize karşı teyit edebilirim ki, içlerinden en aptalcası buydu."

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.