Saxo Bank: 2021 emtiada boğa piyasasının başlangıcı

Saxo Bank: 2021 emtiada boğa piyasasının başlangıcı

Saxo Bank 2021'i emtiada boğa piyasasının başlangıcı olarak görürken, altının 2.000 doların üzerine çıkacağını öngörüyor

A+A-

Saxo Bank 2021'i emtiada boğa piyasasının başlangıcı olarak görürken, altının 2.000 doların üzerine çıkacağını öngörüyor. Değerli metal piyasasında, altının ay başında yaklaşık % 5 düştüğü için 2021'e dalgalı bir başlangıç yaptı. Sarı metal, 200 günlük hareketli ortalaması civarında direnci test ederken tutarlı bir yükseliş ivmesi bulmakta zorlandı.

Ancak bir banka mevcut konsolidasyonun ötesine bakıyor ve altın ve gümüş fiyatlarının yedinci emtia boğa piyasasının başlangıcı olarak gördükleri seviyelerde yükselmeye devam etmesini bekliyor.

Saxo Bank'ın baş yatırım sorumlusu Steen Jakobsen bankanın ilk çeyrek görünüm raporunda, "Emtia boğa piyasası, yeni seküler enflasyonist rejimin bir parçası ve bölümü; profesyonel kariyerleri boyunca birkaç yatırımcının hatırladığı bir gelişmenin, sonuncusu kırk yıl önce sona ermişti" dedi.

Jakobsen "Bu temanın 2021'de yatırımcıların dikkatini hızla çekeceğini ve on yıl veya daha uzun sürebileceğini düşünüyoruz. Temel itici güç, salgına verilen kalıcı tepkidir; bu, yalnızca 1980'lerden ve onu izleyen otuz yıllık küreselleşmeden bu yana artan eşitsizlik eğilimlerini hızlandırdı. Bundan sonra, politika odağı finansal istikrarı sağlamaya yönelik geleneksel odaktan her şeyden önce sosyal istikrarı talep eden bir noktaya doğru kayarken gerçek bir makro paradigma değişimi göreceğiz ”dedi.

Saxo Bank'ın emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, özellikle değerli metaller piyasasına bakıldığında, ilk çeyrek raporunda, altın fiyatlarının artan enflasyon baskıları ve zayıf ABD doları ile desteklenmeye devam edeceğini beklediğini söyledi.

Şu anda banka, gümüş fiyatlarının 35 dolar/ons'a yükselmesiyle bu yıl altının fiyatlarının 2.200 dolar/ons'a çıkacağını değerlendiriyor.