Schengen almak zorlaşacak

Schengen almak zorlaşacak

Charlie Hebdo dergisine yapılan kanlı baskının ardından, Avrupa'da serbest dolaşım hakkı sağlayan Schengen vizesi için sert tedbirler yolda

A+A-

Fransa’da art arda gelen katliamlar sonrası Schengen vizesi almak daha da zorlaşacak. Fransa’nın girişimiyle Paris’te, AB ülkelerinin içişleri bakanlarını bir araya getiren toplantıdan çıkan mesajlar, önümüzdeki dönemde sınır kontrolü olmadan yolculuk imkânı sağlayan Schengen sisteminde değişikliğe gidilmesinin ve mevcut kuralların sertleştirilmesinin gündeme geleceğine işaret etti.

Halihazırda AB ülkeleri uzun süredir özellikle dış sınırlardaki kontrollerin güçlendirilmesi için teknik çalışma yürütüyordu.

'AB yasaları terörle mücadele için yeterli değil'

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, AB’deki hareket kabiliyetinin terör saldırıları yapmak isteyenlerin hareketini kolaylaştırdığına dikkat çekti. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise, "AB yasaları terörle mücadele için yeterli değil” dedi.

Uzmanlara göre Schengen’de kuralların sıkılaştırılması, mevcut vize uygulamalarını kısa vadede doğrudan etkileyecek olmasa da orta ve uzun vadede dolaylı bir etki söz konusu olabilir.

Şu aşamada, dış sınırlardan AB’ye giriş yapanlar hakkında maksimum düzeyde, derinlemesine, somut ve doğru bilgi elde edilmesi amaçlanıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.