Schumer, Trump'a Yellen'i önerdi

Schumer, Trump'a Yellen'i önerdi

ABD Senatosu Azınlık Lideri Chuck Schumer, ABD Başkanı Donald Trump'ı, Janet Yellen'i yeniden Fed Başkanı seçmesi için teşvik ettiğini söyledi.

A+A-

ABD Senatosu Azınlık Lideri Chuck Schumer, ABD Başkanı Donald Trump'ı, Janet Yellen'i yeniden Fed Başkanı seçmesi için teşvik ettiğini söyledi.

Demokrat Parti New York Senatörü Schumer, Politico'ya verdiği mülakatta, partisinin, Cumhuriyetçilerin şu anki vergi reformu tasarısına destek vermeyeceğini belirtti.

"Vergilerin düşürülmesinden başka hiçbir şeyi görmeyen koyu sağcıların, Cumhuriyetçi Partinin kontrolünü ele geçirdiğini" öne süren Schumer, partizan olmayan bir yasa teklifinin ancak Cumhuriyetçilerin sağlık sigortasında olduğu gibi tüm yollarının kapanmasından sonra mümkün olacağını dile getirdi.

Schumer, "İlerleme sağlayabileceğimiz bir yol var ama şu anki vergi tasarısı başarısız olduktan sonra. Eğer bu tasarı başarısız olursa, sağlık sigortasında gördüğümüz ufak çabanın daha fazlasını vergi reformunda görebilir ve kısmen partiler üstü bir teklif hazırlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Trump'ı Yellen'i seçmeye teşvik ettim"

ABD Başkanı Donald Trump'ın toplantılardan birinde kendisine Fed Başkanı Janet Yellen ile ilgili düşüncelerini sorduğunu belirten Schumer, "Dolayısıyla ben Yellen için kendim lobi yapmadım. Ama sorusuna karşılık olarak 'Yellen'in çok iyi bir lider olduğunu düşünüyorum. Enflasyonu düşük tuttu ve istihdama odaklandı ki bence Fed'in yapması gereken de buydu' diyerek onu seçmeye teşvik ettim." dedi.

Schumer, Trump'ın, Fed Başkanı Yellen'i kendisinin de çok beğendiğini söylediğini aktardı. Trump'ın Fed Başkanı adayını 3 Kasım'da çıkacağı Asya gezisinden önce açıklaması bekleniyor.

Hazine Bakanı yalancı!

Schumer, Hazine Bakanı Mnuchin'in Cumhuriyetçiler tarafından getirilmesi planlanan vergi reformunun ülkedeki bütçe açığını azaltacağı yönündeki iddialarını reddetti ve "Bu adamın yalan söyklerken bunun kasıtlı yapıp yapmadığını bilmiyorum ama dışarıdan bakınca öyleymiş gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

CNBC'de yayınlanan Politico Money" isimli programda konuşan Schumer "Eğer kendisi bu söylediklerini Goldman Sachs'ta çalışırken söylemiş olsaydı çoktan işten kovulmuştu. ifadelerini kullandı.

Hazine Bakanı Steven Munchin'den pek de hoşlanıyor gibi görünmeyen Senatonun azınlık lideri Chuck Schumer, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Bu kelimeleri kullanmama izin var mı bilmiyorum ama benim düşünceme göre bu adamın yaptığı Trump'ı yağlamak onu pohpohlamaktan ibaret"

Schumer ayrıca Mnuchin'in eğer vergi reformu kabul edilmezse piyasalarda sert bir düşüş yaşanacağı yönündeki görüşlerine de karşı çıkarak konuyu 

"Bu saçmalık Hiç kimse Steven Mnuchin'e inanmaz. Bu açıklamaları nedeniyle ciddi bir güven kaybı yaşadı. Wall Street gayet iyi gidiyor. Trump seçilmeden önce de borsa gayet iyi durumdaydı ve şidi de öyle. Çünkü şirket karları yükselmeye devam ediyor." sözleri ile değerlendirdi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.