SEC Başkanından kripto yatırımcılarına destek

SEC Başkanından kripto yatırımcılarına destek

SEC Başkanı Gary Gensler, kriptopara varlıklarının oldukça spekülatif olduklarını ve buralara yönelen yatırımcıların daha fazla korumaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

A+A-

SEC Başkanı Gary Gensler, kriptopara varlıklarının oldukça spekülatif olduklarını ve buralara yönelen yatırımcıların daha fazla korumaya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Gensler, kriptopara varlıklarına yönelen yatırımcıların korunmamaları halinde bu yatırımcıların piyasalara güvenlerini kaybedecekleri uyarısında bulundu. 

Kriptoparalara yatırım yapan yatırımcıların, başka varlıklara yatırım yaptıkları zamanlarda alabildikleri bilgileri kriptopara işlem platformlarından alamadıklarını belirten Gensler, yatırımcıların bu işlem platformlarının kendilerine karşı pozisyon alıp almadıklarını veya o kripto varlıkların gerçekten dijital cüzdanlarında olup olmadığını bilemediklerini vurguladı. 

Kripto piyasası merkeziyetsiz olarak bilinse de gerçekte işlem aktivitesinin büyük bölümünün bir elin parmakları kadar işlem platformunda gerçekleştiğine dikkat çeken Gensler, bu platformların ve token ihracçılarının sektörün kurallarının ve bilgilendirme politikalarının iyileştirilmesi için SEC ile birlikte çalışmaları gerektiğini ifade etti.