SEC, kriptoda başka regülatör istemiyor

SEC, kriptoda başka regülatör istemiyor

SEC üyelerinden Hester Peirce kriptolar için yeni bir regülatör kurulmasının sektörün denetim, düzenleme sıkıntılarına ilaç olmayacağı görüşünü dile getirdi.

A+A-

ABD'nin sermaye piyasaları denetim, gözetim kurumu SEC'in üyelerinden Hester Peirce, kriptoların gözetim, denetimi için yeni bir regülatör kurulmasının sektörün denetim, düzenleme sıkıntılarına ilaç olmayacağını savundu.

Yeni bir regülatöre ihtiyaç yok

CoinDesk TV'ye yaptığı açıklamada, Washington'un kriptolar için yeni bir regülatör kurmaya ihtiyacı olmadığını savunan Peirce, "Tek bir regülatör olması çağrılarını anlıyorum. Ancak bununla ilgili iki problemim var. Washington'da yeni bir regülatör kurduğunuzda, genelde elde ettiğiniz var olan regülatörlerin yanına bir tane daha eklemek oluyor" diye konuştu. 

SEC'in bugüne kadar kripto sektörü için çalışan düzenleyici çerçeve ortaya koyamadığını belirten Peirce, "Çoğu bizimle bir araya gelmeye, birlikte çalışmaya ve regülasyonlar geliştirmeye çok açık insanlar ile oturup birlikte çalışma fırsatımız var" ifadelerini de kullandı.

İlgili Haberler