Seçim ertesi ilginç değişiklik

Seçim ertesi ilginç değişiklik

Yurtdışına çıkarılabilecek döviz 5 bin dolardan 10 bin Euro’ya yükseltildi

A+A-

Türkiye’ye nakit para girişi ve çıkışına sınırlar yeniden belirlendi. Yurtdışına çıkarılabilecek döviz 5 bin dolardan 10 bin Euro’ya çıktı. Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda değişiklik yapılarak Türkiye’den yurtdışına çıkarılabilecek para ve döviz miktarındaki sınırlar yeniden belirlendi.

Buna göre 25 bin lirayı aşan Türk parası ve 10 bin Euro’yu veya eşitini aşan dövizin yurtdışına çıkarılması, Bakanlık tarafından belirlenecek esaslara göre yapılacak. Kararın eski halinde 5 bin dolar ve karşılığı paranın serbestçe çıkarılabileceği ifadesi yer alıyordu.

Kararın 3’ncü maddesinin a bendinde yapılan değişiklikle TL ve TL ile ödemeyi sağlayan belgelerin ihracı veya ithali serbesti korundu ancak eski kararda yer alan bazı sınırlama hükümleri kaldırıldı. Kararın eski halinde, bankalar ve özel finans kuruluşları aracılığıyla serbestçe Türk parasının gönderilmesi hükme bağlanmıştı.

Kararın 13’üncü maddesinde yapılan değişiklikle de bankalar ve gümrük idarelerinin yurt dışında yatırım veya ticari faaliyette bulunmak üzere sermaye ihraç eden Türkiye’ye yerleşik kişileri, her bir işlem tarihinden itibaren 30 gün içinde Hazine ve Ekonomi Bakanlığı’na bildirilmesi hükmü getirildi.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.