Seçim hükümetini Davutoğlu kuracak

Seçim hükümetini Davutoğlu kuracak

Cumhurbaşkanlığı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere başbakan olarak atandığını açıkladı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin yenilenmesine karar vermesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere başbakan olarak atandığını açıkladı.

Erdoğan'ın Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, en fazla milletvekiline sahip Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bugün kabul ederek, anayasanın 114. maddesi gereğince geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere Başbakan olarak atamışlardır" denildi.

Açıklamada, Erdoğan'ın anayasanın 114. maddesi gereğince görevinden çekilmiş olan Bakanlar Kurulu'nun da geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini istediği de belirtildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.