SEC'ten 2 milyar dolarlık BitConnect davası

SEC'ten 2 milyar dolarlık BitConnect davası

SEC, aylık %40 getiri vaadiyle yatırımcılardan 2 milyar doların üzerinde para toplamaya yardımcı olan bir grup kripto para birimi destekçisine dava açtı.

A+A-

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Manhattan federal mahkemesinde BitConnect promosyonu nedeniyle beş kişiye dava açtı. SEC, sözkonusu kişilerin komisyoncu olarak kaydolmalarını gerektiren yasaları ihlal ettiğini ve diğer yatırımcı koruma kurallarını ihlal ettiğini söyledi ancak sahtekarlıkla suçlamadı. SEC, sanıkların kazandıkları parayı geri vermelerini ve parasal para cezaları ödemelerini istiyor.

BitConnect, 2016 yılında yaratılan ve dünyanın en değerli kripto para birimi olan bitcoin karşılığında satılan bir dijital varlıktı. SEC'in açtığı davaya göre; BitConnect, yatırımcılara otomatik bir "ticaret botu" kullanarak bitcoinlerini karlı bir şekilde takas edeceğini söyledi ve kripto para biriminin dört ila on ay arasında değişen süreler için kilitlenmesini istedi. SEC'e göre BitConnect sonunda değerinin %92'sini kaybetti ve yatırımcılar kredi programındaki fonlarının tamamını veya neredeyse tamamını kaybetti. Binlerce kişi BitConnect'e yatırım yapmıştı.


İlgili Haberler