Şeker Yatırım TSKB hisse tavsiyesini revize etti

Şeker Yatırım TSKB hisse tavsiyesini revize etti

Şeker Yatırım, TSKB için hedef fiyatını 1,51 TL'den 1,35 TL'ye revize ederken, 'tut' tavsiyesini korudu

A+A-

Şeker Yatırım, TSKB için hedef fiyatını 1,51 TL'den 1,35 TL'ye revize  ederken, 'tut' tavsiyesini korudu.

Şeker Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"Beklentilerin hafif üzerinde sonuçlar, 1,51 TL olan hedef fiyat 1,35 TL olarak revize edildi


TSKB 1Ç21 solo finansal sonuçlarında beklentilerin hafif üzerinde 226  milyon TL net kar açıkladı. (Çeyreksel bazda %9 artış). Bankanın 3  aylık karı geçen yıla göre kuvvetli bir şekilde %47 artarak %15,7  oranında ortalama özkaynak karlılığına işaret etmektedir. 

Beklentilerden iyi gelen net faiz gelirleri, iştirak karı ve kredi  karşılıkları ile beklentilerin altında ticari kar sebebiyle sonuçlar  beklentilerimizin hafif üzerinde gerçekleşmiştir. Banka 30 milyon TL  utarında serbest karşılık ayırmıştır ve toplam tutar 250 milyon TL  seviyesine yükselmiştir. YP krediler çeyreksel bazda %3,2 oranında  artmıştır (Bütçe: %3%5) Marjlarda sınırlı daralma, ücret ve komisyon  gelirlerinde gerileme, güçlü YP kredi büyümesi, kredi karşılıklarında  artış, ikinci aşama ve yeniden yapılandırılan kredilerin ağırlığında  artış çeyreğin ana unsurları olarak öne çıkmaktadır. 

1Ç21 finansal  sonuçlarının açıklanmasının ardından hisse üzerinde hafif pozitif bir  etki bekliyoruz. Banka 2021 bütçesinde değişikliğe  gitmemiştir. Ücret  ve komisyon gelirleri büyüme beklentisi için aşağı yönlü risk  bulunmaktadır. Makro tahminlerimizdeki değişiklikler, kurumlar vergisi  oranlarındaki artış ve sermaye maliyeti oranımızı 200 baz puan  artırarak %15,5'e yükseltmemiz sebebiyle 1,51 TL olan hedef fiyatımızı
1,35 TL olarak revize ediyoruz. Yeni hedef fiyatımızın %6 artış  potansiyeli bulunmaktadır. “TUT” tavsiyemizi koruyoruz.

Hisse 2021T 4,2x F/K (%33 primli) ve 0,6x F/DD çarpanlarıyla ve %14,1 ortalama  özkaynak getirisiyle işlem görmektedir. Marjlarda sınırlı daralma.

Sektörde mevduat bankalarında görülen trendin aksine, swap maliyetleri  göre düzeltilmiş net faiz marjı çeyreksel bazda sınırlı  50 baz puan  azalarak %3,2 seviyesinde gerçekleşmiştir. Kredi getirileri çeyreksel  bazda sınırlı 4 baz puan  zayıflamıştır.  Net ücret ve komisyon  gelirlerinde zayıflama. 4Ç20’deki kuvvetli %29 artışı takiben, ücret  ve komisyon gelirleri çeyreksel bazda %7 azalmıştır. Yıllık daralma  oranı %50 seviyesinde ve yüksek olup banka bütçesi olan %20 büyüme  beklentisinin bir hayli altındadır ve aşağı yönlü risk olasılığı  oluşturmaktadır.  TGA rasyosu 50 baz puan azalarak %3,9 seviyesine  gerilemiştir. (Bütçe: <%4,5). İkinci ve üçüncü aşama karşılık oranları
70 ve 240 baz puan artarak %14,3 ve %47,0 seviyelerine ulaşmıştır.

Yeniden yapılandırılan kredilerin ağırlığı ise 20 baz puan artarak %9,8 seviyesine yükselmiştir. Toplam kredi riski maliyeti (net) ise 124 baz puan seviyesinde gerçekleşmiştir (Bütçe: <175 baz puan).  Sermaye yeterliliğinde zayıflama. Bankanın ana ve çekirdek sermaye  yeterlilik rasyosu çeyreksel bazda 90 baz puan ve 110 baz puan  azalarak %18,5 ve %12,3 seviyelerine gerilemiştir.