Şekerbank'ın yüzde 19'u satıldı

Şekerbank'ın yüzde 19'u satıldı

Şekerbank'ın yüzde 19.37'sini elinde bulunduran Samruk-Kazyna fonu paylarını Kazkommertsbank'a satmak için anlaştı

A+A-

Şekerbank'ın yüzde 19.37'sini elinde bulunduran Samruk-Kazyna fonu paylarını Kazkommertsbank'a satmak için anlaştı. Satış işlemi sonrasında Kazkommertsbank’ın toplam dolaylı payı yüzde 30.28'e yükselecek. 

Kazaklar, böylece yüzde 35.44 payı olan Munzam sandığı ardından ikinci büyük hissedar konumuna ulaşacak. Satış bedeli hisse devir işlemi tamamlanınca açıklanacak.

Konuyla ilgili banka tarafından KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

Milli Servet Fonu "Samruk-Kazyna" JSC'ye ait olan ("SK") Şekerbank T.A.Ş. sermayesinin %19,37'sini temsil eden 224.353.416,49 Şekerbank T.A.Ş. hissesinin, "Kazkommertsbank" JSC ("KKB") tarafından satın alınmasına ilişkin Hisse Satınalma Anlaşması ("HSA") 30 Aralık 2015 tarihinde imzalanmıştır.

HSA'ya göre, satış süreci (hisselerin devri ve ücretin ödenmesi) Bankanın diğer çoğunluk ortağı Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'yla (SEMVAK) yapılmış olan mevcut Pay Sahipleri Anlaşması şartlarına uyulması, gerekli kurulların kararı ve ilgili hükümet otoritelerinden alınacak olan izinler dahil olmak üzere gereken koşulların gerçekleşmesi çerçevesinde yürütülecektir. Satış bedeli hisse devir tarihinde belirlenecektir."

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.