Şekerbank'ta genel müdür değişikliği

Şekerbank'ta genel müdür değişikliği

Şekerbank'ta genel müdür değişti. Halit Haydar Yıldız'ın boş bulunan yönetim kurulu üyeliğine atandı

A+A-

Şekerbank'ta genel müdür değişti. Yeni genel müdür Servet Taze oldu. Bu görevi sürdüren Halit Haydar Yıldız ise boş bulunan yönetim kurulu üyeliğine atandı. 

Değişikliğin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun onayı kaydıyla önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yurt içi ve yurt dışı birçok üst düzey bankacılık tecrübesi bulunan Servet Taze, mesleki kariyerine 1992 yılında Koçbank’ta Management Trainee olarak başladı. 1995 yılında Finansbank HollandNV'nin Amsterdam ofisinde çalışmaya başlayan Taze, Finansbank'ın İsviçre, Almanya, Rusya, Ukrayna ve Romanya organizasyonlarında aldığı kısa sureli görevlerin ardından 1999 yılında Finansbank HollandaNV Amsterdam Merkez Şube Müdürlüğü görevine atandı. Taze, bu görevinin ardından Finansbank Hollanda NV Ülke Müdürlüğüne terfi etti ve bu görevi 2001 yılına kadar sürdürdü. 2001 yılı başında Finansbank Adana Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Taze, aynı yıl Finansbank Çukurova Bölge Müdürlüğü görevine terfi etti.

Taze, 2004 – 2006 yılları arasında Finansbank İstanbul Kurumsal Merkez Müdürü olarak görev yaptı. Servet Taze, 2006’da Oyak Bank A.Ş.'de Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Grup Başkanı olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında ING Bank Kurumsal Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine terfi eden Taze, Şubat 2012'de ING Bank Leasing ve Factoring A.Ş. CEO Vekilliği görevini üstlendi. Servet Taze, 2013 yılından bu yana TurkishBank A.Ş. Genel Müdürlüğü ve iştiraklerinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor. 1970 doğumlu olan Servet Taze, Çukurova Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu olup evli ve 2 çocuk babası.  

Şekerbank T.A.Ş. tarafından KAP'a yapılan konu ile ilgili açıklama şu şekilde;

"Bankamız Genel Müdürlüğü görevine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun onayı kaydıyla Servet Taze'nin atanmasına, Genel Müdür Halit Haydar Yıldız'ın ise boş bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmesine Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.