Şekerbank'tan flaş icra ihalesi kararı

Şekerbank'tan flaş icra ihalesi kararı

Şekerbank, yarın Vakıfbank'ın icradan satışa çıkaracağı 109 milyon 211 bin 666 adet hissesi için ihaleye katılma kararı aldı.

A+A-

Banka açıklamayı KAP’a yaptı. Konu ile Şekerbank'ta yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi: "İstanbul 14. İcra Dairesi 2016/ 5236 Esas No'lu "Taşınır Açık Arttırma İlanı"na istinaden açık artırma yolu ile satışa çıkarılan Şekerbank T. A.Ş. hisse senetlerinin; Sermaye Piyasası mevzuatı gereğince Bankamız tarafından satın alınması amacına yönelik olarak söz konusu açık artırmaya katılınması yönünde Yönetim Kurulumuzca 27.04.2016 tarihinde karar verilmiştir."

İHALE YARIN YAPILACAK
Yaklaşık 80 kuruştan başlayacak ihalede hisseleri almaya en yakın aday alacaklı Vakıfbank görülüyordu.

Vakıfbank bu ay başında BTA Securities JSC'nin sahibi olduğu Şekerbank hisselerinin bir kısmının Vakıfbank tarafından açılan alacak davası sonucunda icra müdürlüğünce satışa çıkarıldığını duyurmuştu.

178 milyon lira değer biçilen 109,2 milyon adet hissenin ilk satış tarihi 29 Nisan. Alıcı çıkmaması halinde icra 17 Mayıs'ta yenilenecek. 

»» ŞEKERBANK HİSSELERİ İCRADAN SATILIK

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.