Şekerbank'tan yeniden satış açıklaması

Şekerbank'tan yeniden satış açıklaması

Şekerbank, Kazkommertsbank'ın geçen Aralık ayında aldığı Şekerbank hisselerini satmak için Interconsult'ı yetkilendirmesi ile ilgili KAP'a açıklama yaptı

A+A-

Şekerbank, Kazak bankası Kazkommertsbank'ın geçen Aralık ayında aldığı Şekerbank hisselerini satmak için Interconsult'ı yetkilendirmesi ile ilgili açıklama yaptı

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen konu ile ilgili açıklama şu şekilde.

31.12.2015 tarihinde yapılan KAP açıklaması ile Kazkommertsbank JSC'nin, Şekerbank T.A.Ş'nin sermayesinde sahip olduğu ve olacağı payların yeni bir stratejik yatırımcıya satılması konusunda, Şekerbank T.A.Ş. Personeli Munzam Sosyal Güvenlik Ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ile anlaştığı duyurulmuştu.

Basın yayın organlarında yayınlanan ve Kazkommertsbank'ın sahibi olduğu Şekerbank hisselerini muhtelif isimlerdeki yatırımcılara satmak üzere görüşmelerde bulunduğuna ilişkin haberler Bankamız açıklaması dışında olup yukarıda belirtilen dışında kamuya açıklanmamış bir husus bulunmamaktadır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

Kazak bankası Kazkommertsbank, Şekerbank'taki hissesini satmayı değerlendiriyor. Banka, dün Şekerbank'taki Kazakistan Devlet Varlık Fonu'na ait olan yüzde 19,37 hissenin satın alınma anlaşması imzalamış ve payı yüzde 30.28'e yükseltmişti.

Bugün Şekerbank'tan KAP'a yapılan açıklamaya göre Kazkommertsbank, yüzde 30.28'lik Şekerbank payının satışı için Interconsult'ı yetkilendirdi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.