"Servetimi insanları Mars’a göndermek için kullanmak istiyorum"

"Servetimi insanları Mars’a göndermek için kullanmak istiyorum"

Elon Musk, ABD’de gündem olan milyarderlere yönelik vergi artışı konusunda konuştu. Musk, servetini vergi için değil insanları Mars’a göndermek için kullanmak istediğini belirtti.

A+A-

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın serveti, geçtiğimiz günlerde Tesla hisselerinde yaşanan artış sebebiyle 250 milyar doları geçerek astronomik bir sayıya ulaşmıştı. Bu durum Musk’ın listedeki diğer milyarderlere fark atmasına sebep olmuş ve “Musk dünyanın ilk trilyoneri mi olacak?” sorusunu gündeme taşımıştı. 

Ünlü iş adamı şimdi de ‘vergi’ konusunda açıklamalarda bulundu. Oregon eyaleti milletvekili ve Senato Finans Komitesi Başkanı Ron Wyden, geçtiğimiz günlerde ABD’de bulunan yaklaşık 700 milyarderin vergilerinin artırılması teklifinde bulunmuştu.

Donanımhaber'in haberine göre Musk, ülkenin gündeminde olan bu teklif hakkında eleştirilerde bulundu. Dünyanın en zengin insanı unvanına sahip olan Musk, servetini vergilere harcamak istemediğini, bu konuda farklı planları olduğunu ifade etti: “Benim planım bu parayı insanları Mars’a göndermek ve ‘bilinç ışığını’ korumak için kullanmak.”

Tesla, bu hafta araç kiralama şirketi Hertz’in 100.000 adet araç siparişi sebebiyle 1 trilyon değere ulaşmıştı. Musk’ın serveti de elektrikli otomobil üreticisinin artan hisse fiyatları sebebiyle çeyrek trilyonu geçmişti.

Musk bir başka açıklamasında da, “ABD’de bulunan milyarderlere %100 vergi getirmek bile ülkenin ulusal borcu olan 28.900 milyar doların yalnızca küçük bir kısmına denk gelecek. Kalan kısmın ise halktan gelmesi gerekecek. Bu basit bir matematik. Asıl problem harcamalar” ifadelerini kullandı.

Bloomberg’e göre Tesla ve SpaceX CEO’sunun şu an ki net serveti 300 milyar dolara yaklaştı ve 292 milyar dolara yükseldi.

 

Etiketler : , ,