SGK'lılar için ilaç krizi kapıda

SGK'lılar için ilaç krizi kapıda

Türk Eczacılar Birliği (TEB), SGK ile yarın sona erecek ilaç alım protokolünün kendi taleplerinin kabul edilmemesi halinde uzatmayacaklarını duyurdu.

A+A-

Türk Eczacılar Birliği (TEB), SGK ile ilaç alım protokolünün yenilenmesi için kendilerine sunulan teklifi yetersiz bulduklarını ve kendi taleplerinin kabul edilmemesi halinde yarın sona erecek protokolü uzatmayacaklarını duyurdu.

SGK ile TEB arasında ilaç alımına ilişkin mevcut sözleşme 31 Mart'ta sona erecek. Taraflar arasında 2012 yılında imzalanan son protokolün süresi 2015 Haziran'da sona ermişti. Ancak 7 Haziran ve 1 Kasım'da yaşanan seçimler dolayısıyla protokolün süresi iki kez uzatılmıştı. 31 Aralık'ta ise, seçim sonrası yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte bakan değişikliği yaşanması ve geçici bütçe yapılmış olması nedeniyle 31 Mart 2016'da sona erecek ve ekonomik hükümler içermeyen geçici bir protokol imzalanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada, 31 Mart'ta sona erecek protokolle ilgili tekliflerini TEB'e sunduklarını belirtmiş ve tarafların uzlaşacağını düşündüğünü söylemişti.

TEB ise bugün yaptığı açıklamada, üç yıla yakın bir süredir eczanelerin işleyişini rahatlatacak hiçbir iyileştirme yapılmadığı ve kendilerine sunulan teklifin beklentilerinin çok altında olduğu belirtti.

TEB açıklamasında, "Teklifin eczanelerimizi içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmakta yetersiz kaldığını, haklı taleplerimizin kabul edilmemesi halinde 31 Mart'ta sona erecek protokolü bir kez daha uzatmayacağımızı, protokol hükümleri gereğince sözleşmeyi feshedeceğimizi 1 Nisan itibariyle noter kanalıyla kuruma bildireceğimizi üzülerek ilan ediyoruz" denildi.

Eczanelerin taleplerinin başında, reçete başına hizmet bedellerinin artırılması ve satış hasılatı baremlerinin yeniden düzenlenmesi bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.