Shanghai yabancı sermayenin yeni gözdesi

Shanghai yabancı sermayenin yeni gözdesi

Bu yılın ilk çeyreğinde Shanghai kentinde fiilen değerlendirilen  yabancı yatırım yüzde 4,5 büyüyerek 4 milyar 669 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde 10 çok uluslu şirketin merkezi ve 5 yabancı Ar-Ge merkezi Shanghai’da kuruldu.

A+A-

Çin’in vergi indirimi politikası, Shanghai’da yabancı sermayeli  işletmelerin yatırım yapmaya devam etmelerine güç katacak. Shanghai’da  bulunan BNP Paribas son günlerde gerçekleşen 380 milyon yuanlık  sermaye artışıyla yabancı yatırım kurumlarının mütevelli bankasının  başvuru koşullarına sahip oldu.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre BNP Paribas China CEO’su Lai Changgeng, Çin'in finansal piyasalarda yabancı kurumların Çin’in tahvillerine veya borsalarına yatırım yapmalarını teşvik  ettiğini söyledi. Lai Changgeng, 380 milyon yuanlık sermaye  artışlarıyla tasarruf edilen vergi tutarının 38 milyona ulaştığını  belirtti.

İlgili mevzuata göre, yabancı yatırımcıların Çin’de yerleşik  işletmelerden elde edilen kazançlarının, Çin’de doğrudan yatırımı  artırması halinde yatırım döneminde kurumlar vergisinden muaf  tutulabilir. Piyasa Erişimi Negatif Listesi’nin dışındaki yabancı  yatırım projelerinde de bu politika uygulanabilir.

Alman şirketine 10 milyon yuanlık vergi muafiyeti

Continental Otomotiv Sistemleri (Shanghai) Genel Müdürü Ziad Oueslati Almanya Continental Grubu’nun Shanghai’daki yatırım projesi de söz  konusu politikayla 10 milyon yuanlık kurumlar vergisinden muaf  tutuldu. Bu proje Endüstri 4.0 ve insan robotlar ile Continental Grubu’nun dünya çapındaki en gelişmiş lojistik merkezlerinden biri  haline geliyor.

Continental Otomotiv Sistemleri (Shanghai) Genel Müdürü Ziad Oueslati, Çin hükümetinin vergi indirimi uygulanmasıyla iyi bir iş  ortamı sağlayarak yabancı işletmelerin yatırım yapmalarını teşvik  ettiğini kaydetti. Çin hükümetinin salgın döneminde yabancı  işletmelerin işi ve üretimini yeniden başlatmak için yardım  sağlamasından memnun kaldıklarını ifade eden Ziad, Çin’de yatırım  yapmaya ve yeni Ar-Ge merkezi kurmaya devam edeceğini söyledi.

4 ayda 2 milyar yuanlık yatırım yapıldı

Bu yılın ilk dört ayında Shanghai’daki söz konusu tercihli  politikalar uygulayan yabancı sermayeli işletmelerin sayısı 20’ye  ulaştı ve 208 milyon yuanlık vergi indirimi ile 2 milyar 80 milyon  yuanlık yeniden yatırım gerçekleştirildi.

Shanghai Belediyesi Vergi Dairesi'nden yetkili Yan Tao, veri  analizi ve aktif hizmet verme yollarıyla yabancı sermayeli işletmelere  tercihli politikalar uygulamak için hizmet vererek yabancı  yatırımcılarının Çin’de yatırım yapmaya devam etmelerini teşvik  edeceğini belirtti.

Bu yılın ilk çeyreğinde Shanghai kentinde fiilen değerlendirilen  yabancı yatırım yüzde 4,5 büyüyerek 4 milyar 669 milyon dolara ulaştı. Aynı dönemde 10 çok uluslu şirketin merkezi ve 5 yabancı Ar-Ge merkezi Shanghai’da kuruldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.