Sigaraya yeni yılda büyük zam

Sigaraya yeni yılda büyük zam

Sigara fiyatlarının yeni yıl zammı ve uygulamaya ilk defa başlanacak SGK payı ile birlikte ciddi oranda artması bekleniyor

A+A-

Sigaraya yapılacak olağan zammın yanı sıra fiyatlara SGK payı da eklenecek. SGK payının paket başına 50 kuruş olması planlanıyor.

Sigara içenlerin içmeyenlere göre kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha yüksek olması ve bu pahalı tedavilerin SGK tarafından finanse edilmesi, yeni bir uygulamayı gündeme getirdi. Tütün Mamullerinin Üretim ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te yapılması beklenen düzenlemeye göre, sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak. Düzenleme yasalaşırsa sigaralara paket başı 50 kuruş civarında SGK zammı yapılması bekleniyor. Böylece; Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilave gelir kaynağı sağlanacağı gibi sigara tiryakilerinin muhtemel sağlık masrafları da paket paket tahsil edilecek.

Sektör yetkilileri ve bazı uzmanlar, 50 kuruşluk SGK payı, yeni yıl fiyat düzenlemesi ve hükümetin sigarayla mücadele kriterleri gereği her yıl enflasyon üzeri fiyat artışı politikasına bağlı olarak sigara fiyatlarının yeni yılda yüzde 20'den az olmamak üzere artacağını belirtiyor.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.