Sigorta şirketlerine baskın

Sigorta şirketlerine baskın

Kasko ve trafik sigorta poliçelerine yapılan zamların Rekabet Kurumu'nu harekete geçirdiği ve bazı şirketlerin genel merkezlerine baskın yapıldığı ileri sürüldü

A+A-

Kasko ve sigorta poliçelerine yapılan zamlar hakkında tartışmalar sürerken, Rekabet Kurumu'nun gelen şikayetler üzerine bazı sigorta şirketlerinin genel müdürlüklerine denetleme için gidildiği ileri sürüldü. Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, 

Sigorta şirketleri sıkıntılı... Yapılan hesaba göre, son 10 yılda özellikle kasko ve trafik sigortalarındaki hasar ödemelerinden kaynaklanan zararların tutan 7 milyar lirayı buldu. Geçen yılın dokuz aylık döneminde trafik sigortalarındaki zararın 1,7 milyar TL olduğu açıklandı. Şirketler, oluşan bu zararları kapatmak için kasko ve trafik sigortaları poliçe primlerine ciddi oranda zam yaptı. Bu zamlara en büyük isyanı da 'hasarsızlık' indirimi yüksek poliçe sahipleri gösterdi.

Sigorta şirketlerinin prim artışından kaynaklanan rahatsızlığın, Hazine Müsteşarlığına ve Rekabet Kurumu'na şikayet edildiğini yazan Ekonomist’in haberine göre şikayet geçen hafta içinde Rekabet Kurumu tarafından işleme konuldu ve kasko ve trafik sigortalarında etkin sigorta şirketlerinin genel müdürlüklerine baskın yapıldı. İddiaya göre baskınların adresi trafik ve kasko sigortalarında en büyük konumundaki şirketler. Rekabet Kurumu müfettişleri, büyük şirketlerin yanı sıra çok sayıda şirkete de gitti. Ancak, kesin sayı bilinmiyor.

Sigorta şirketlerinin genel müdürlük ofislerinin yanı sıra Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği de Rekabet Kurumu yetkilileri tarafından gidilen adresler arasında yer aldı.

Rekabet Kurumu yetkililerinin, önceki baskınlarda olduğu gibi, genel müdürler başta olmak üzere üst düzey yetkililerin bilgisayarlarının hard disklerini kopyaladığı ve rekabeti bozacak yazışmalar olup olmadığını kontrol edeceği belirtildi.

Bir sigorta şirketinin genel müdürü, Rekabet Kurumu'nun bu çalışmasının normal olduğunu, ancak bir sonuç çıkmayacağını savundu. Adını vermek istemeyen genel müdür, "Hazine'nin getirdiği taban fiyat düzenlemesinden sonra kasko ve sigortalarında artış oldu. Ama bunda rekabete aykırı bir durum yok" dedi.

Edinilen bilgiye göre sigorta şirketleri, hükümet nezdinde yasal düzenleme için kulis yapıyor. Torba Yasa'ya eklenecek maddelerle, trafik kazalarında geçmişe dönük yaralanma ve vefat tazminatlarına ilişkin düzenlemelerin netleştirilmesi isteniyor. Bir sigortacı, "Bu düzenleme yapılırsa, kasko ve trafik sigortalarındaki fiyatlar düşer" değerlendirmesinde bulunuyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.