Şimşek: Büyüme hızlanacak

Şimşek: Büyüme hızlanacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e göre seçimlerden sonra büyüme hız kazanacak

A+A-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2015 Yılı Ocak-Mart dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri” Konulu BasınToplantısı gerçekleştiriyor.

Şimşek "Yılın ikinci yarısında hem istihdamda iyileşme olacak, büyüme çok daha hızlanacak. Bu yıla yavaş başladık, finansal piyasalardaki dalgalanma ve kış şartları yatırımların ertelenmesine sebep oldu" dedi.

Şimşek seçim sonrası büyümenin hızlanacağını ve yüzde 4 büyümenin halen yakalanabileceğine dikkat çekti. Şimşek "Enflasyonda düşüş devam ediyor, gıda fiyatları düşüşü sınırlıyor. Çekirdek enflasyon yüzde 7,1'e düştü, burada aşağı yönlü trend sürecek. Gıda Komitesi'nin çalışmaları ve yapısal tedbirlerle uzun vadeli enflasyon yüzde 5'in altına kalıcı şekilde çekilecek." dedi. Maliye Bakanı Şimşek, cari açık/GSYH'nın ise yıl sonunda yüzde 3,5-4 aralığına ineceğini ifade etti.

Mart ayında 6,8 milyar dolar açık

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mart ayında bütçenin 6,8 milyar dolar açık verdiğini açıkladı.

Ocak-Mart döneminde açık 5,4 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

Mart ayında faiz dışı denge 655 milyon TL açık verdi.

Ocak-Mart döneminde faiz dışı fazla 12,7 milyar TL oldu. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.