Şimşek'ten Erdoğan'ın danışmanlarına rest

Şimşek'ten Erdoğan'ın danışmanlarına rest

Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan'ın ekonomi danışmanları Bulut ve Ertem'in ısrarla istedikleri Merkez Bankası'nın yeniden yapılandırması ile ilgili açıklama yaptı

A+A-

Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan'ın ekonomi danışmanları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem'in ısrarla istedikleri Merkez Bankası'nın yeniden yapılandırması ile ilgili açıklama yaptı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da Azimut Geleneksel 3. Uluslararası Finans Konferansı'nın açılışında gazetecilerin konu ile ilgili soruları üzerine  “Merkez Bankası’nın yeniden yapılandırılması gibi dedikodulara inanmayın” dedi.

Hem Yiğit Bulut hem de Cemil Ertem, gazetelerdeki köşe yazılarında ve televizyon programlarında bir çok defa Merkez Bankası Yasası'nın ve bankanın yapılanmasının mutlaka yeniden ele alınması greketiğini beyirtmişlerdi.

Büyüme konusunda da konuşan Şimşek, “Büyüme konusunda iyimser olmak için bazı sebepler var. Gelinen noktada 2016'da büyüme yüzde 4 veya üzerine çıkabilir.” dedi.

Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'yi dış şoklara karşı korunaklı hale getirmek için en önemli konunun reform olduğuna dikkat çekerek “Yapısal reformları uygularsak beklentiler iyileşir, bu da Türkiye'yi diğer ülkelerden pozitif ayrıştırır. Siyasi risk minimum düzey indi, önümüzü görüyoruz, reform kabiliyetimiz var.” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.