Şimşek'ten MB Başkanı hakkında kritik açıklama

Şimşek'ten MB Başkanı hakkında kritik açıklama

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, CMB başkanının belirlenmesinde son aşamaya gelindiğini ve yeni başkanın kurum içerisinden olacağını söyledi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, görev süresi 19 Nisan'da sona erecek olan TCMB başkanının belirlenmesinde son aşamaya gelindiğini ve yeni başkanın kurum içerisinden olacağını söyledi.

Şimşek, Anadolu Ajansı'nda yer alan açıklamasında, "Merkez Bankası başkanının belirlenme sürecinde son aşamaya gelindi. Geçtiğimiz hafta içerisinde Başbakanımızla istişare ettik, ardından da Başbakanımızla Cumhurbaşkanımız istişare ettiler. Bugün, yarın yeni başkan belirlenir" diye konuştu.

Şimşek, yeni başkanın kurum içerisinden olup olmayacağıyla ilgili olarak da "Bizim için önemli olan liyakat ve tecrübedir. Dolayısıyla kurum içerisinden olacak" dedi.

Öne çıkan isimler

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklaması öncesi kulislerde hem Merkez Bankası'nda çalışan iki ismin adı öne çıkmıştı. Her ikisi de Para Politikası Kurulu (PPK) üyesi olan Ahmet Faruk Aysan ve Murat Çetinkaya. Başçı'nın görev süresinin bitimine 8 gün kala bu iki isimden özellikle Ahmet Faruk Aysan'ın ismi güçlenmeye başlamıştı. 

 

»» MERKEZ BANKASI'NIN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU

»» DOLAR MB BAŞKANI AÇIKLAMASIYLA GERİLİYOR

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.