Şimşek'ten S&P'ye "zamanlama" tepkisi

Şimşek'ten S&P'ye "zamanlama" tepkisi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, kredi notunun seçim kararından sonra düşürülmesinin zamanlama olarak yanlış olduğunu söyledi

A+A-

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, S&P kararının zamanlamasının manidar olduğunu belirterek, "Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, daha önce Türkiye’nin kredi notunu Ağustos’ta gözden geçirmeyi planlanmıştı. Açıkça bu kararın öne alındığı görülüyor. Not düşürmeyi erkene almalarını gerektirecek bir gelişme oldu mu?" dedi.

Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulunan Şimşek, kredi notunun seçim kararından sonra düşürülmesinin zamanlama olarak yanlış olduğunu ifade ederek, "S&P’nin analizi de yetersiz. Aşırı ısınma 2017’nin hikayesi. Kredi hacmindeki artış 2018’de yavaşladı. Finansal koşullar 2017’ye oranla daha sıkı. Merkez bankası gecikmeli de olsa tepki verdi." diye konuştu.

Cari açıkta yaşanan artışın büyük ihtimalle geçici olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, "Çünkü cari açıktaki bozulma büyük oranda altın ithalatı ve petrol fiyatlarının artışından kaynaklanıyor. Tüketici kredilerindeki yavaşlama cari açıktaki artışı sınırlayacak. Ayrıca turizmde ciddi bir toparlanma var." dedi.

Gereken tedbirleri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini kaydeden Şimşek, "Firmaların kur riskini yönetmeye yönelik önemli bir reformu bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Yatırım ortamını iyileştirecek çok kapsamlı bir reformu yaptık. Seçim sonrasında reformları daha da hızlandıracağız." dedi.

Belirsizliklerin azaldığını da söyleyen Şimşek, "Merkez Bankası para politikasını basitleştireceğini açıkladı. Seçimlerin erkene alınmış olması siyasi belirsizliği azalttı ve piyasalar bu karara olumlu tepki verdi. AB ve ABD ile ilişkilerin iyileştirilmesine yönelik önemli gelişmeler var." dedi. 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.