Şimşek'ten trafik sigortası açıklaması

Şimşek'ten trafik sigortası açıklaması

Şimşek, son yıllarda sigorta primlerinde ciddi artış olduğunu vurgulayarak, "Bizim maksadımız; vatandaşın lehine, prim artışını bir an önce durdurmak" dedi

A+A-

Torba tasarının "zorunlu trafik sigortası" ile ilgili maddeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Bu düzenmeler hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Şimşek, son yıllarda sigorta primlerinde ciddi artış olduğunu vurgulayarak, "Bu, vatandaşımızın aleyhine gelişen bir durum, bu sorunun vatandaşın lehine çözülmesi lazım. Bunu çözmek için de sorunun kökenine inmemiz lazım." diye konuştu.

Konunun bütün taraflarıyla toplantılar yaptıklarının altını çizen Şimşek, "Bu sürdürülebilir bir model değil. Sigorta şirketleri zarar ettiği için prim artırıyorlar,prim arttığı için, belki yarın öbür gün sigortasızlık sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Primler çok ciddi yükseldiği zaman kayıtdışılık sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Kimse bu boyuta bakmıyor, benim esas kaygım burası. Burada yapılan, sigorta şirketlerinin menfaatiyle ilgili bir konu değil. Bizim maksadımız; vatandaşın lehine olarak, prim artışını bir an önce durdurmak ve prim artışındaki yükselişi geriye çekmek." değerlendirmesini yaptı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.