Şimşek'ten yeni MB Başkanı açıklaması

Şimşek'ten yeni MB Başkanı açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresi Nisan ayında doluyor. Peki yerine kim geçecek. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bu soruya cevap verdi

A+A-

Özellikle 2014 ve 2015'te, başta Erdoğan olmak üzere iktidar partisi ile faiz politikası konusunda uzlaşamayan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yerine kim geçecek. Erdoğan'ın da sık sık eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresi sona eriyor. AKP'nin iktidar döneminin ilk yılından itibaren ekonominin dümeninde olan Ali Babacan'a bu dönemde görev verilmemesinin ardından şimdi piyasalar Başçı'nın yerine kimin geçeceğini merak ediyor. 

Bugün Orta Vadeli Plan-OVP'yi açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yeni Merkez Bankası Başkanı'yla ilgili soruya da yanıt verdi.

"Spekülasyonlar için son derece erken" diyen Mehmet Şimşek şunları söyledi: "Ne Merkez Bankası'nda ne de Hazine'de bir boşluk söz konusu... HazineMüsteşarlığı'nda mükemmel bir uyumla, ilgi alanı içerisinde işlerin yürütüyor. Merkez Bankasıyla ilişkin spekülasyonlar için de son derece erkendir. Şunun altını net olarak çizmek istiyorum. Bütün atamalarımızda liyakati esas alacağız, önemli olan husus budur. Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır."

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.