Sinema salonlarında kripto para dönemi başlıyor

Sinema salonlarında kripto para dönemi başlıyor

Dünyanın en büyük sinema salonları zinciri AMC Entertainment, kripto paralarla ödeme kabul edeceğini duyurdu.

A+A-

Kripto para birimlerinin değerlerindeki çalkantılar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde yüzde 15’ten fazla değer kaybeden Bitcoin, yatırımcısını mutsuz etmişti. Diğer taraftan dünyanın belirli bölgelerinde benimsenmeye de hızla devam ediyor. Bitcoin’i resmi para birimi ilan eden El Salvador’da McDonald’s ve Starbucks başta olmak üzere tüm işletmeler ödeme yöntemlerine bu sanal parayı ekledi.

Kripto para birimleri bu kez çok farklı bir alana adım attı. Dünyanın en büyük sinema salonları zinciri AMC Entertainment, salonlarında kripto parayla ödemeleri kabul edeceğini duyurdu. 

AMC Entertainment, Ağustos ayında yaptığı açıklamada sinema salonlarında Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini duyurmuştu. Yıl sonuna kadar gerekli çalışmaların tamamlanacağı bilgisini de paylaşmıştı. AMC CEO’su Adam Aron, konuyla ilgili aldıkları yeni bir kararı sosyal medya hesabından aktardı. Aron, sinema salonlarında Bitcoin’in yanı sıra Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash’i de kabul edeceklerini ifade etti. 

Kripto para dünyasına adım atan tek şirket elbette AMC değil. Online ödeme sistemi PayPal, Ağustos ayında kripto para desteğini resmen başlattı. Kullanıcılar PayPal sayesinde Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum veya Litecoin alım-satım işlemleri yapabiliyorlar. Tabii yasaklı olduğu için ülkemizde bu mümkün olmuyor.

Bitcoin’i yasallaştıran ikinci ülke Ukrayna oldu. Düzenlemeyi parlamentodan geçirmeyi başaran hükümet kripto para birimini tanıdı. Ancak yeni yasa, ödeme sistemlerinde Bitcoin kullanımını kapsamıyor. Öte yandan Amerikalılar üzerinde yapılan bir ankette; “Bitcoin’in ABD’de resmi para birimi olmasını ister miydiniz?” sorusuna cevap veren 4912 yetişkin arasından yüzde 28’i ‘şiddetle karşı çıkarım’ cevabını vermişti. Yüzde 11’i de şiddetle desteklediğini söylemişti.