Singapur'dan para politikasını sıkılaştırma adımı

Singapur'dan para politikasını sıkılaştırma adımı

Singapur, yüksek seyreden enflasyonun önünün kestirilmemesi gerekçesiyle para politikasında sıkılaştırmaya gitmeye karar verdi.

A+A-

Singapur Merkez Bankası artan enflasyon endişeleri ile Perşembe para politikasında beklenmedik bir sıkılaşmaya gitti. Artan fiyat baskılarına karşı savaşını hızlandıran Singapur Merkez Bankası bu eylemin enflasyonu yavaşlatacağını söyledi.

Haberin ardından Singapur para birimi büyük bir sıçrayış yaptı ve en son yüzde 0,7 artışla dolar başına 1,3963 Singapur dolara yükseldi.

Singapur'un sıkılaştırması, Yeni Zelanda'dan Kanada'ya merkez bankalarının son zamanlarda yükselen tüketici fiyatlarını dizginlemek için faiz oranlarını artırmasıyla son dokuz ayda dördüncü oldu.

Maybank ekonomisti Chua Hak Bin “Açıkçası, MAS enflasyon konusunda çok endişeli. Enflasyonu frenlemek için ellerinden geleni yapacaklar" dedi.

Singapur Para Otoritesi (MAS), Nominal Efektif Döviz Kuru olarak bilinen döviz kuru politikası bandının orta noktasını yeniden merkezleyeceğini söyledi. Bandın eğiminde ve genişliğinde bir değişiklik olmayacak” dedi.

MAS'tan yapılan açıklamada, "Önceki sıkılaştırma hareketlerine dayanan bu politika hamlesi, enflasyonun ivmesini yavaşlatmaya ve orta vadeli fiyat istikrarını sağlamaya yardımcı olmalı" dedi.

İlgili Haberler