Şirket avcısı şirket Adabank'a talip

Şirket avcısı şirket Adabank'a talip

23 Şubat'ta yapılacak Adabank ihalesine hazırlanan SBK Holding, ihale için 200 milyon dolar bütçe ayırdı

A+A-

SBK Holding, 23 Şubat'ta yapılacak Adabank ihalesine hazırlanıyor. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, ihale için 200 milyon dolar bütçe ayırdıklarını söylüyor.

Krizde olan stresli şirketleri satın alarak yeniden yapılandırmakla tanınan SBK Holding, 650 milyon TL’lik cirosuyla ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi, ilaç ve cam sektöründe faaliyet gösteriyor. Haftalık Ekonomist dergisinde yer alan habere göre, SBK Holding, yatırımlarını 2016 yılında da devam ettirecek ve bunun için 500 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi ayırmış durumda. Şirketin 2016 planlarında finans önemli yer tutuyor.

Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, 23 Şubat'ta yapılacak Adabank ihalesine hazırlandıklarını ve ihale için 200 milyon dolar bütçe ayırdıklarını söylüyor.

Farklı sektörlerden büyük işlerle ilgilenen SBK Holding yakın zamanda Total'e teklif verdi, KİPA ile görüştü. Hopa Termik Santrali'nin, Kastamonu Limanı’nın ve Mardin Mazıdağ Santrali'nin özelleştirmesine de girdi. Sezgin Baran Korkmaz, şirket olarak 2016 yılında büyük sürprizler yapacaklarını kaydediyor.

Sezgin Baran Korkmaz, yardım faaliyetlerine büyük önem verdiğini söylüyor ve şirketten elde ettiği kârın yüzde 70'ini yardım faaliyetleri için kullandığını belirtiyor. Bugüne kadar Kars'ta eğitim kurumlarına yönelik 35 milyon TL'lik yardım faaliyetinde bulunan Korkmaz, 20l6'da yine okul yapımı için 12 milyon TL'lik bütçe ayırdı. Ayrıca gelecek yıl planları içinde Kars'ta bir 'kültür kompleksi' yapmak da var.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.