Şirketi büyütene, teknolojiyi geliştirene teşvik geliyor

Şirketi büyütene, teknolojiyi geliştirene teşvik geliyor

Ölçek büyüten firmanın ilave istihdam yükü hafifletilecek, verimsiz makinelerini yenileyene teşvik verilecek.

A+A-

İmalat sanayindeki firmaların ölçek büyütmesine bağlı olarak mevzuatla getirilen ilave zorunlu yükümlülüklerin tamamı yeniden belirleniyor. Ölçek büyüten firmaların karşılaşacağı ilave istihdam yükü hafifletilecek. Firma birleşmelerine yönelik eşleştirme, nitelikli istihdam, danışmanlık desteklerini güçlü destek programı devreye alınacak.

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank sanayideki dönüşüme ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Bakan Varank, bu proje ile verimsiz motorların elden çıkacağını, makine ve ekipmanın verimli hale geleceğini ifade etti. Bakan Varank, bu konuda yedi organize sanayi bölgesi yönetimiyle devlet destekleri, proje kaynakları konusunda bir finans modeli oluşturulmasına yönelik çalışma yaptıklarını bildirdi. Bakan Varank bu dönüşümle birlikte enerji maliyetinde yüzde 20'ye varan iyileşme sağlanacağını bildirdi.

Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 200 bin esnafın işini büyüme ve geliştirmesi için verilen finansman desteğinin 10 milyara ulaşması bekleniyor. KOSGEB desteklerinden imalat sanayiine ayrılan pay kademeli olarak yüzde 75'e, öncelikli imalat sanayisi sektörlerine ayrılan pay ise yüzde 50'ye çıkarılacak. Esnaf ve Sanatkârlar Destek Sistemi yenilenerek finansal desteklerin çeşitliliği sağlanacak, ekonomik katkısı dikkate alınarak uygun koşullu kredi desteklerine devam edilecek. Girişimlerin yenilikçi iş modelleri, Ar-Ge ve yenilik projelerinin finansmanında kullanımı yaygınlaştırılacak. Esnaf ve sanatkârların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayacak şekilde rekabet güçleri ve kapasiteleri artırılacak.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.