Şirketler istedi, "testsiz" turiste yeşil ışık yandı

Şirketler istedi, "testsiz" turiste yeşil ışık yandı

Türkiye’ye en çok turist getiren 4 büyük tur operatörü, turizm ve ulaştırma bakanları ile görüştü. Türkiye’ye girişte istenen PCR testi zorunluluğunun 26 Mayıs yerine 15 Nisan’da kaldırılmasına yeşil ışık yakıldı.

A+A-

Türkiye’ye en çok turist getiren 4 büyük tur operatörü, turizm ve ulaştırma bakanları ile görüştü. Türkiye’ye girişte istenen PCR testi zorunluluğunun 15 Nisan’da kaldırılmasına yeşil ışık yakıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre Turizmde yeni sezon hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir buluşma gerçekleşti. Türkiye'ye en çok turist getiren dört büyük Türk tur operatörü Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya geldi.

Rusya ve BDT pazarlarında faaliyet gösteren Anex Tour, Pegas Touristik ve Coral Travel ile Avrupa'nın önde gelen Türk tur operatörü Corendon Hava Yolları'nın üst düzey yöneticileri yeni dönem için yol haritalarını bakanlarla paylaştı.

1 Nisan'dan itibaren yeni sezonu açmaya hazırlanan operatörler, sektörün önünde duran en büyük sorunun Türkiye'ye girişte PCR testi olduğunu bakanlarla paylaştı. Türkiye'ye girişte zorunlu olan mart sonu bitmesi planlanan PCR testinin 26 Mayıs'a kadar uzatılmasının gündemde olduğunu aktaran operatörler, "Tatil maliyetlerini katlayan bu test ülkemize olan talebi de olumsuz etkiliyor. Biz sorunu aktardık. Test süresinin 26 Mayıs'tan 15 Nisan'a çekilmesi gündeme geldi. Bakanlarımız olumlu yaklaştı ancak son kararı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu verecek" dedi. Yeni dönem yol haritalarını da paylaşan operatörler, tüm planlamalarını tamamladı.