Şişecam, bilançosunu açıtkladı, net karı yüzde 118 arttı

Şişecam, bilançosunu açıtkladı, net karı yüzde 118 arttı

Şişecam 2022 yılı finansal tablolarını açıkladı.

A+A-

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları (SISE) 2022 yılı finansal tablolarını açıkladı.  Şişecam’ın 2022 yılı finansal sonuçlarına göre konsolide net satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 197 artışla 95,3 milyar TL seviyesine ulaştı. Aynı dönemde konsolide net dönem karı rakamı ise yüzde 118 artışla 20,13 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

Şişecam’ın Türkiye’den yaptığı ihracat ise 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye’den yapılan ihracat ile Türkiye dışı üretimden satışlarının toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 63 seviyesinde oldu. Şişecam 2022 yılı boyunca 5,8 milyon ton cam, 4,9 milyon ton soda külü ve 4,4 milyon ton endüstriyel ham madde üretimi gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, dünyada süregelen makroekonomik dalgalanmalar ve jeopolitik riskler global ölçekte birçok kurumu etkilerken, daha önce yaşanan krizlerden farklı boyutta etkiler yaratan zorlu bir yılı, sürdürülebilir büyüme yolculuğumuzu devam ettirerek başarıyla kapattıklarını belirtti.

Şişecam'ın özet finansal verileri:

s1.pngs2.png

 

Etiketler :