Şişecam kârını ikiye katladı

Şişecam kârını ikiye katladı

Şişecam, kârını 2021'in ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre ikiye katlarken, şirketin net satışları 5,7 milyar TL'ye ulaştı.

A+A-

Şişecam’ın 2021 yılı Ocak-Mart dönemine ilişkin konsolide net satışları 5,7 milyar TL seviyesine ulaşırken, Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 60 seviyesinde gerçekleşti.

Şirketin aynı dönemde net kârı 1,35 milyar TL olarak gerçekleşirken, salgının en yoğun yaşandığı 2020’nin ilk çeyreğinde net kârı 674 milyon TL olmuştu.

Şişecam’ın bu dönemde toplam satışları içerisindeki uluslararası satışlarının payı yüzde 60 seviyesinde gerçekleşirken, şirketin, yılın ilk üç ayındaki toplam yatırımları 406 milyon TL, ihracatı ise yaklaşık 153 milyon dolar oldu.

İlk çeyrekte 1,25 milyon ton cam üreten Şişecam, bu dönemde 550 bin ton soda ve 1,2 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Ocak-Mart 2021 dönemi finansal sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, küresel salgının etkisiyle sıra dışı koşulların hakimiyetini koruduğu 2021 yılının ilk çeyreğinde de Şişecam’ın tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdüklerini belirterek, “. Küresel salgının etkisinin hangi boyuta ulaşacağının belirsizliğini koruduğu önümüzdeki dönemde de faaliyetlerimizi güçlü yetkinlik ve reflekslerimizi kullanarak yönetmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yaparak tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.