Societe Generale`dan önemli TL açıklaması

Societe Generale`dan önemli TL açıklaması

Societe Generale, gelişen piyasalar için yapıcı görüşünü korudu ve aralarında TL`nin de olduğu bazı paralarda yükseliş beklendiğini kaydetti.

A+A-

Societe Generale, gelişen piyasalar için yapıcı görüşünü korudu ve aralarında TL'nin de olduğu bazı paralarda yükseliş beklendiğini kaydetti.

Societe Generale, Perşembe günkü bilgilendirme notunda, volatilitede artış olmasına karşın, gelişen piyasalar için yapıcı kalırken, değerin büyük kısmının para birimlerinde olduğunu belirtti.

Aralarında Singapur'da bulunan Jason Daw'ın da olduğu banka analistleri, Türk Lirası, Meksika pesosu ve Güney Afrika randının bankanın seçtikleri paralar arasında en üst sırada olduğunu kaydetti ve iyileşen temel göstergeler ve halen cazip olan kur değerlemelerinin oldukça iyi risk getirisi sağladığını belirtti.

Banka, ülke kredileri konusunda nötr durumunu korudu.

Kısa vade için, Societe Generale, Güney Afrika varlıklarında, değişik yükseliş beklentili işlemler yoluyla, carry trade yapma konusunda rahat olduğunu kaydetti ve Türkiye'de, küçük çaplı pozsyonlar alarak ve aşağı yönlü beklentisini sürdürerek, Türk Lirası'nda değer kazanma yönünde oldukça bol bir potansiyel olduğunu belirtti. Banka, Dolar/TL 'de kısa pozisyona gitmenin en güçlü pozisyon tercihlerinden bir olduğunu kaydetti.  (Milliyet)

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.