Şok Marketler, ilk çeyrek kârını açıkladı

Şok Marketler, ilk çeyrek kârını açıkladı

Toplam mağaza sayısını 7 bin 436, toplam çalışan sayısını da 32 bin 37’e çıkaran ŞOK Marketler, 2020 yılının ilk çeyreğinde 5,3  milyon TL net kâr elde etti.

A+A-

Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende  zincirlerinden ŞOK Marketler (SOKM), 2020 yılında da büyümeye ve ülke  istihdamına katkıda bulunmaya devam ediyor. ŞOK Marketler, 2020  yılının ilk çeyreğinde net satışlarını yüzde 33,1 artırarak 4,7 milyar TL’ye çıkardı. Bu dönemde 2 bin 299 kişiye de yeni iş imkânı sağladı.

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “COVID-19 salgını nedeniyle  içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde tüm hijyen önlemlerini alarak,  çalışanlarımızın emeği ve paydaşlarımızın desteğiyle toplumumuza  kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler Tic. A.Ş., 2020 yılı birinci çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ŞOK Marketler, 2020 yılının birinci çeyreğinde net satışlarını yüzde 33,1 oranında artırarak 4,7 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler, 2020  yılının birinci çeyreğinde 221 yeni mağaza açarak yatırımlarını  sürdürdü. Toplam mağaza sayısını 7 bin 436, toplam çalışan sayısını da 32 bin 37’e çıkaran ŞOK Marketler, 2020 yılının ilk çeyreğinde 5,3  milyon TL net kâr elde etti.

2020 yılı birinci çeyrek rakamlarıyla ilgili açıklama yapan ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “Geçen yılı yaklaşık 30 bin istihdamla  kapattık. Yılın ilk üç ayında 2 bin 299 kişiye yeni iş imkânı  sağladık. Şu anda 32 bin kişiyi aşan büyük bir aileyiz. 2020 yılı  içinde toplam 5 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Güçlü  finansal yapımız, müşteri odaklı iş stratejimizle 2020 yılının ilk  çeyreğinde elde ettiğimiz sonuçlardan dolayı mutluyuz” dedi.

COVID-19 salgınına karşı hem çalışan ve toplum sağlığını korumak,  hem de kesintisiz hizmet sorumluluklarını yerine getirmek için her  türlü hijyen tedbirini aldıklarını belirten Uğur Demirel, “Toplumumuza  hizmet eden çalışanlarımızın sağlığı için, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan açıklama ve yönlendirmeler  doğrultusunda, üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. İlk  günden itibaren ciddi önlemler aldık ve bu önlemleri uygulamaya devam  ediyoruz. Bu vesileyle başta Şok Marketler çalışanları olmak üzere,  tüm perakende çalışanlarına, üreticilerimize, tedarik zincirinde rol  alan tüm paydaşlarımıza gösterdikleri özveriden ötürü minnetlerimi ve  teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“CepteŞok ile adrese ücretsiz teslimat yaparak kesintisiz hizmete  devam ediyoruz”

Günümüzde sosyal mesafenin ve evde kalmanın büyük önem taşıdığını  vurgulayan Uğur Demirel, “Bu doğrultuda CepteŞok uygulaması üzerinden  adrese teslimat hizmetimizi mart ayında hızla hayata geçirdik. Bu  hizmetimizle öncelikle 65 yaş üzerindeki ve evlerinden çıkamayan tüm  komşularımıza hizmet götürüyoruz. Komşularımızın ihtiyaçlarını ‘market  fiyatlarından’ ve hiçbir ‘ilave taşıma ücreti almadan’ adreslerine  teslim ediyoruz. Yine, bankaların ve PTT şubelerinin kısıtlı hizmet  verdiği bu dönemde, tüm ŞOK mağazalarımızdan sunduğumuz ’Para
Transferi’ ve ‘Fatura Ödeme’ hizmetlerimiz sayesinde vatandaşlarımızın  ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz. Toplumumuzun da alınan  tedbirlere uymaya devam etmesi sayesinde bu zorlu günleri hep birlikte  geride bırakacağımızı ümit ediyorum” açıklamasında bulundu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.