ŞOK Marketler net satışlarını yüzde 33,1 artırdı

ŞOK Marketler net satışlarını yüzde 33,1 artırdı

ŞOK Marketler (SOKM), 2019 yılında net satışlarını  yüzde 33,1 artırarak 16,1 milyar TL’ye çıkardı.

A+A-

Türkiye’nin ciro bakımından en hızlı büyüyen gıda perakende  zincirlerinden ŞOK Marketler (SOKM), 2019 yılında da büyümeye ve ülke  istihdamına katkıda bulunmaya devam etti. 2019 yılında net satışlarını  yüzde 33,1 artırarak 16,1 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, “2019 yılında da başarılı iş sonuçlarına ulaşmanın  mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarıda müşteri odaklı yenilikçi iş  modelimizin yanı sıra çalışanlarımızın özverili yaklaşımı ve  paydaşlarımızın desteği etkili oldu” dedi.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen gıda perakende zincirlerinden ŞOK Marketler Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 2019 yıl sonu finansal  sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ŞOK Marketler, 2019  yılında net satışlarını yüzde 33,1 oranında artırarak 16,1 milyar TL’ye çıkardı. ŞOK Marketler, 2019 yılında 851 yeni mağaza açarak  toplam mağaza sayısını 7.215’e yükseltti. Toplam çalışan sayısı 30.000’e yaklaşan ŞOK Marketler’in, 2019 yılında TFRS 16 etkisi hariç Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) yüzde 28,6 oranında artarak 810,1 milyon TL olarak gerçekleşti.

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, 2019 yılı rakamlarıyla ilgili  değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Güçlü finansal yapımız,  müşteri odaklı iş stratejimizle 2019 yılında da hedeflerimize ulaşmayı  başardık.İstihdama katkıda bulunmaya devam ettik. Çalışan sayısı 30.000’e yaklaşan çok büyük bir aile olarak “ŞOK Ucuz” konseptimizle
Türkiye’nin 81 ilinde müşterilerimizin tüm temel ihtiyaçlarını  karşılayabileceği, evlerine yakın bir satın alma noktası olmaya devam  ediyoruz.”

    “Büyüme performansımızı 2020’de de sürdürmeyi hedefliyoruz”

    2019 yılında net satışlarını yüzde 33,1 artırdıklarını vurgulayan Uğur Demirel şunları söyledi: “Müşterilerimizin talepleri  doğrultusunda öz marka ürün portföyümüzü  Mis, Piyale, Mintax, Evin ve Amigo gibi yıllardır bilinen markalarımızın çatışı altında genişlettik  ve 100 yeni öz marka ürünümüzü daha satışa sunduk. Böylece lider  ulusal markalarımız ve çok çeşitli öz marka ürüne sahip portföyümüzle  müşterilerimizin evlerinin tüm temel ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla  karşılamayı sürdürüyoruz. Öte yandan meyve ve sebzedeki uzmanlığımızla  sürdürdüğümüz doğrudan tedarik yöntemiyle hem çiftçilerimize destek  olduk, hem de müşterilerimizi her mevsim uygun fiyatlı, çeşitli ve  taze ürünlerle buluşturmaya devam ettik. Daha iyi bir alışveriş  deneyimi sunmak için hizmet kapsamımızı genişleterek ŞOK İşlem’i  hayata geçirdik. 81 ilde tüketicimize mağazalarımızdan haftanın yedi  günü Para Transferi ve Fatura Ödeme yapma olanağı sunduk. Bunların  yanı sıra sosyal sorumluluk bilinciyle kadınların istihdama katılımı  ve sosyo-ekonomik hayatta güçlenmeleri yolunda çalışmalar yaptık.
Sosyal sorumluluk projemiz ‘Ben de Varım’ ile ev hanımlarının el  emeğiyle ürettiği bez çantaları mağazalarımızda satışa sunarak onlara  gelir kapısı açtık. ŞOK Marketler olarak sürekli gelişim odaklı bakış  açımızla 2020 yılında da yeniliklere imza atmayı, büyüme  performansımızı sürdürmeyi hedefliyoruz.”. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.