Sokaklar durulmuyor

Sokaklar durulmuyor

Kobani protestoları nedeniyle çıkan ve 4'üncü gününe giren olaylarda can kaybı 37'ye yükseldi. Olaylarda şimdiye kadar 130 vatandaş da yaralandı.

A+A-

Kobani protestoları nedeniyle çıkan ve 4'üncü gününe giren olaylarda can kaybı 37'ye yükseldi. Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı halen devam ediyor. Olaylarda şimdiye kadar 130 vatandaş yaralandı. 3 bin işyeri, 260 kamu binası, 190 banka, 80 siyasî parti binası, 556 araç ile 30 özel yurt ve dernek yakıldı.

En büyük can kaybı, olayların ilk çıktığı gün yaşandı. Diyarbakır'da 10, Mardin'de 6, Siirt'te 5, Adana'da 1, Van'da 1, Batman'da 1 ve Muş'ta 1 olmak üzere salı gecesi başlayan olaylarda toplam 35 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise yüzlerce ifade ediliyor. Yaralıların büyük çoğunluğu sağlık merkezlerinde tedavi olmadı. Perşembe gecesi ise olaylar ağırlıklı olarak iki kentte yoğunlaştı. Gaziantep ve Bingöl. Bingöl'de Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit edildi.
Pazartesi günü başlayan gösterilerde hayatını kaybedenlerin bulunduğu iller ve ölenlerin kimlikleri şöyle:

 DİYARBAKIR: (10 ölü) Turan Yavaş, Hasan Gökyüz, Riyat Güneş, Hüseyin Ahmet Dakak, Mahmut Enes, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahsun Çoban, Uğur Özbay (19), Baver Şeyhanlıoğulları (18).
MARDİN (6 ölü): Sinan Toprak (18), Bilal Geze (29), Mehmet Erdoğan (22), Suudi vatandaşı Fehad İbrahim Elduveric (45), Suriye vatandaşı Abdullah Muhammed Latif (43), Abdülkerim Seyhan.
GAZİANTEP (4 ölü)
BİNGÖL (6 ölü, 2 polis ve polisleri şehit edip kaçarken operasyonda öldürülenler)
SİİRT: (5 ölü) Yusuf Çelik (17), babası Necmettin Çelik (45), Mehdi Erdoğan (35), Davut Nas (19), Kamil Taş (28).
ADANA (1 ölü): Ahmet Albay (65)
MUŞ (1 ölü): Hasan Buksur (25)
BATMAN (1 ölü): Emrah Demir (23).
* VAN (1 ölü): Hamit Caner (55)


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.