Somali, Türkiye ile birlikte petrol arayacağı haberlerini yalanladı

Somali, Türkiye ile birlikte petrol arayacağı haberlerini yalanladı

Somali, Türkiye ile petrol arama anlaşması imzalama iddiasını yalanladı

A+A-

Somali, Türkiye ile petrol arama anlaşması imzalama iddiasını yalanladı. Bu hafta Türkiye'de hükümete yakın medyada Somali'nin Türkiye ile birlikte sondaj ve petrol çıkartma konusunda Somali'den gelen davet üzerine birlikte çalışılacağına dair haberler çıkmıştı.

Kamu kuruluşu Somali Ulusal TV (SNTV) haberine göre, Somali, Türkiye ile Hint Okyanusu'ndaki karasularında deniz petrol ve gaz araştırmaları yürütmesi için bir anlaşma imzaladığı yönündeki açıklamayı reddetti.
SNTV, Somali Petrol ve Mineraller Bakanı Abdirashid Mohamed Ahmed'den Somali ve Türkiye'nin "kardeşçe işbirliği yaptığını ancak henüz açık deniz petrol arama konusunda herhangi bir anlaşmaya varmadıklarını" söylediğini belirtti.

Yetkili, Somali'nin petrol arama anlaşmaları imzalamaya başlamadan önce daha yapılacak çok iş olduğunu da sözlerine ekledi. Ahmed, "Bu nedenle petrol arama operasyonlarının şeffaf bir şekilde başlayacağını onaylıyoruz ve doğru zamanı bekliyoruz." dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.