Somali'de bombalı saldırı: 2'si Türk 61 kişi öldü

Somali'de bombalı saldırı: 2'si Türk 61 kişi öldü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda 2'si Türk vatandaşı olmak üzere  61 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen bombalı saldırıda 2'si Türk vatandaşı olmak üzere  61 kişi hayatını kaybetti. Somali'nin başkenti Mogadişu'da gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirildi. Olayda ilk belirlemelere göre 7'si öğrenci 30 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Ölenlerin sayısının daha sonra 61'e yükseldiği açıklandı.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Yılmaz, AA'ya yaptığı açıklamada ölenlerin arasında iki de Türk vatandaşının bulunduğunu söyledi.

Reuters Haber Ajansı’na konuşan Sabdow Ali isimli bir görgü tanığı güçlü bir patlama sesi duyduktan sonra olay yerine gittiğinde en az 13 kişinin hayatını kaybetmiş olduğunu gördüğünü söyledi. Ali, olay yerinde çok sayıda yaralının da bulunduğunu anlattı. Görgü tanığı patlamanın ardından ateş açtığını bu sebeple kendisinin de evine kaçtığını belirtti.

Mogadişu Belediye Başkanı Ömer Mahmud da yaptığı açıklamada patlamada çoğu öğrenci en az 90 sivilin yaralandığını söyledi.

Henüz saldırıyı üstlenen olmadı ancak Somali’de El Kaide bağlantılı El Şaab örgütünün bu tarz saldırılar yaptığı biliniyor.

Daha önceki saldırılarda olduğu gibi gazetecilerin olay yerine yaklaşmasına hastanelerin kayıplar hakkında basına bilgi vermesine izin verilmiyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.