Sony Türkiye'de 4 kanala ortak olacak

Sony Türkiye'de 4 kanala ortak olacak

Japonya’nın dünyaca ünlü teknoloji ve medya şirketi Sony, Türk televizyonuna yatırım yapmaya hazırlanıyor

A+A-

Japonya’nın dünyaca ünlü teknoloji ve medya şirketi Sony, Türkiye televizyon dünyasına yatırım yapmaya hazırlanıyor. Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'nun bugünkü köşesinde, Türkiye’de televizyon kanalına yatırım yapanlar arasına Japonya’nın dünyaca ünlü teknoloji ve medya şirketi Sony'nin de katılacağını bildirdi.

Ali Eyüboğlu yazısında şunları söyledi:

Türkiye’de televizyon kanalına yatırım yapanlar arasına Japonya’nın dünyaca ünlü teknoloji ve medya şirketi Sony de katılacak. Sony Pictures Entertainment yetkilileriyle Planet Çocuk, Planet Mutfak, Planet Pembe ve Planet Türk kanallarının sahibi Sevin Ergun arasındaki pazarlık son aşamada.

Tarafların birkaç gün içinde imzalayacakları satış sözleşmesi uyarınca Sony Pictures Entertainment, Planet kanallarının yüzde 50 ortağı olacak. Üç yıl boyunca Planet kanallarının reklam satışını yine Sevin Ergun’un ekibi yapacak. Sony, üç yıl sonunda isterse grubun tamamını satın alma opsiyonunu kullanacak. Sözleşme imzalanınca grubun yönetimi Sony Pictures Entertainment’e geçecek.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.