Sony ve Dyson, İngiltere'den taşınıyor

Sony ve Dyson, İngiltere'den taşınıyor

Sony ve Dyson İngiltere'deki merkezlerini başka bir ülkeye taşıma kararı aldı

A+A-

Sony ve Dyson İngiltere'deki merkezlerini başka bir ülkeye taşıma kararı aldı. Sony, Avrupa genel merkezini Brexit'in yol açacağı aksaklıklardan kaçınmak için İngiltere'den Hollanda'ya taşıyacak.

AFP'nin haberine göre, Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılmasının ortaya çıkaracağı gümrük sorunlarından kaçınmak isteyen Sony, İngiltere'den Hollanda'ya taşınacak. Ancak taşınma Sony'nin Birleşik Krallık'taki mevcut operasyonlarını etkilemeyecek ve buradaki personel Hollanda'ya kaydırılmayacak. 

Sony'nin öngelen rakiplerinden Panasonic, Avrupa merkezini hali hazırda Amsterdam'a taşımış durumda.x

MUFG, Nomura Holdings, Daiwa Securities ve Sumitomo Mitsui Financial Group gibi Japon şirketleri de AB merkezlerini Londra'dan taşımayı planlıyorlar.

Dyson Singapur'a taşınıyor

Öte yandan Dyson, genel merkezini İngiltere'den Singapur'a taşıma kararı aldı. Britanya'nın Avrupa Birliği'nden ayrılmasını savunan isimler arasında yer alan milyardar yatırımcısı James Dyson'un elektrikli süpürgeleri ile bilinen şirketi Dyson, merkezini İngiltere'den Singapur'a taşıma kararı aldı. 

Jium Rowen yaptığı açıklamada, taşınma kararının Brexit ile ilişkili olmadığını, Asya'da büyük fırsatlar gördükleri için bu kararı aldıklarını ifade ett.

Dyson, genel merkezin Singapur'a taşınmasının Britanya'daki 4.500 personeli etkilemeyeceğini de belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.