Sony'nin gelirlerine Örümcek Adam dopingi

Sony'nin gelirlerine Örümcek Adam dopingi

Sony, Aralık ayında vizyona giren yeni Örümcek Adam filminin gişe performansı ve bu sene dikkate değer satış rakamlarına ulaşan Apple için ürettiği görüntü sensörleri sayesinde operasyonel kâr tahminlerini yukarı yönlü güncelledi.

A+A-

Sony, güçlü üçüncü çeyrek gelirleri sonrası mali yıla ilişkin tahminlerini yükseltti. Artışın ana nedenleri olarak Spider-Man filmi gelirleri ve iPhone’lar için üretilen görüntü sensör satışları göze çarpıyor.

Bloomberg'in haberine göre Japon elektronik ve eğlence devi Sony, analistlerin 342,1 milyar yen (3 milyar dolar) olan ortalama tahminlerini kayda değer derecede geçerek 465,2 milyar yenlik (4 milyar dolar) operasyonel kâr elde etti.

Güçlü veriler Sony’nin yıl sonu operasyon kâr tahminini 1,04 trilyon yenden (9,1 milyar dolar) 1,2 trilyon yene (10,5 milyar dolar) çıkarmasına neden oldu.

Şirket için gelen olumsuz haberler arasında en önemlisi ise teknoloji devinin yaşanan çip krizi nedeniyle bayrak gemisi olan Play Station 5 satış rakam beklentilerini düşürmesi oldu.

Şirket Ekim ayında tüm yıl boyunca yapmayı öngördüğü satış rakamını 14,8 milyon adetten 11,5 milyon adete revize ederek oyun iş kolu gelirlerini de 2,9 trilyon yenden 2,73 trilyon yene düşürdü.

Çip krizi yatırımcıların endişelenmesine yol açıyor

Aralık’ta vizyona giren ve 2021’in en çok gişe yapan filmi olan “Spider-Man: No Way Home” filmi yeni yılda da Omikron varyantına rağmen dikkat çekici gişe performansına devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Sony’den yapılan açıklamada süper kahraman filminin tüm zamanların en yüksek gişe yapan altıncı filmi olduğu ve küresel çapta 1,7 milyar dolarlık bir rakama ulaştığı açıklandı. Eğlence departmanına ciddi katkı sağlayan bir diğer film ise Venom: Let There Be Carnage oldu. Film Küresel çapta 500 milyon dolarlık gelire ulaşarak üçüncü çeyrekte sergilenen güçlü performansın itici güçlerinden biri olmayı başardı.

Apple’a telefonlar için görüntü sensörleri satan Sony’nin gelirlerine önemli katkıda bulunan bir diğer iş kolu da sensör departmanı oldu. Bu sene çeyrek bazında rekor sonuçlar elde eden Cupertino merkezli şirket başarısının bir kısmını bu donanım satışlarına borçlu.

Yine de yatırımcılar Sony’nin Play Station departmanı konusunda endişe olmayı sürdürüyor. Şirketin çip krizi nedeniyle üretim tahminlerini düşürmesi ve Microsoft’un oyun devi Activision Blizzard’ı 69 milyar dolara satın alma planını açıklaması Ocak ayında Sony hisselerinde 20 milyar dolarlık değer kaybına ulaşan bir satış dalgasına yol açmıştı.

İlgili Haberler