Soruşturma Blatter'a uzandı

Soruşturma Blatter'a uzandı

FIFA Başkanlığı'na yeniden seçilen Sepp Blatter istifa etti. Kaynaklar FBI'ın soruşturma kapsamına Blatter'ı da dahil ettiğini ileri sürüyor

A+A-

Sepp Blatter, yolsuzluk skandalı sonrasında başlatılan ve 79 yaşındaki başkana kadar uzanan incelemenin ardından dün FIFA başkanlığından istifa ettiğini duyurarak futbol dünyasını bir kez daha sarstı.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, dünya futbolunu idare eden kurumun 1998 yılından bu yana başında bulunan Blatter'in ABD'li savcılar ve FBI tarafından inceleme altında olduğunu belirtti. FBI sözcülerinden bir tanesi konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Blatter'e yönelik inceleme başlatıldığı erken saatlerde The New York Times ve ABC tarafından da duyurulmuştu. FIFA, Blatter'in inceleme altında olduğu konusu hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Uzun yıllardır FIFA'nın başında bulunan Blatter istifasını bazı FIFA yetkililerinin tutuklandığı polis baskınından altı gün, yeniden başkan seçildiği seçimlerden dört gün sonra apar topar gerçekleşen bir basın toplantısında duyurdu.

FIFA'nın tarihinde yaşadığı en kötü krizin ardından Blatter'in istifası, kurumu eleştirenler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Avrupa futbolunun başında bulunan ve FIFA Başkanı olarak Blatter'in koltuğunu doldurması en muhtemel isim olarak görülen Michel Platini, karar için "Zor bir karardı, cesur bir karardı ve doğru bir karardı" açıklamasını yaptı.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı ve Blatter'i en sert eleştiren isimlerden bir tanesi olan Greg Dyke ise "Bu kararı ahlaki bir temel üzerinden aldığını sanmıyorum, aradan geçen zaman süresinde bir şeyler olmuş olmalı ki istifa etmek zorunda kaldı" dedi.

Yeni adaylar

FIFA Başkanlığı için Platini ve Ürdün Prensi Ali bin Hüseyin'in dışında FIFA'nın Bağımsız Denetleme Kurulu Komitesi Başkanı Domenico Scala'nın da aralarında bulunduğu farklı isimler öne çıkıyor.

Brezilyalı eski futbolcu Zico başkan adaylığını açık bir şekilde reddetmezken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona'nın bir sonraki FIFA Başkanı olabileceğini belirtti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.